Β. Λαμπρινός: «Το Ηράκλειο γίνεται βήμα – βήμα Μητροπολιτικό Κέντρο της Μεσογείου». Γράφει η Βάντα Βλασταρά

lifespeed.gr


Λευκωσία 12/12/2019 Λευκωσία 12/12/2019

Δήμος Ηρακλείου

 

 

 

 

 

Το αναπτυξιακό όραμα του Δήμου Ηρακλείου είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, στο πλαίσιο του συνεδρίου στην Κύπρο,  στο οποίο συμμετέχει.  

Η ομιλία του δημάρχου, με θέμα «από το Δημαρχοκεντρικό Μοντέλο στο Μοντέλο Συμμετοχικής Διακυβέρνησης», πραγματοποιήθηκε  στην Λευκωσία, παρουσία του νέου υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Νίκου Νουρή και πολλών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τόσο της Κύπρου, όσο και της Κρήτης.

Ο δήμαρχος στην παρουσίασή του, αφού έδωσε μερικά γενικά στοιχεία για το Ηράκλειο ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι παρεμβάσεις μας αποτελούν μέρος ενός δεκαετούς Ολοκληρωμένου Σχεδιασμού ο οποίος βασίζεται στις πραγματικές αναπτυξιακές ανάγκες του  Δήμου.

Είναι αποτέλεσμα ενεργοποίησης του συνόλου των Κοινωνικών και Θεσμικών Εταίρων της πόλης µας,  ώστε τόσο η υλοποίησή του όσο και η επίτευξη των στόχων του να αποτελεί «κοινό όραμα».

Ενθαρρύνουμε τους πολίτες να συμβάλλουν με τις προτάσεις, τις ιδέες και την εθελοντική συμμετοχή τους, στη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού, συμμετοχικού μοντέλου τοπικής δημοκρατίας. Χτίζουμε μαζί τους μια σχέση εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας. Τους λέμε πάντα την αλήθειαακούμε την κριτική τους και μαζί προχωρούμε για να αλλάξουμε το Ηράκλειο προς το καλύτερο.

Αλλάξαμε τον τρόπο διοίκησης του Δήμου, αντικαθιστώντας το Δημαρχοκεντρικό μοντέλο του παρελθόντος, με ένα σύγχρονο μοντέλο δημοκρατικής και συμμετοχικής διακυβέρνησης.

Το Όραμα μας περικλείεται  στην φράση «Ηράκλειο, Μητροπολιτικό Κέντρο της Μεσογείου»  Προσπαθούμε καθημερινά να καταστήσουμε την πόλη μας  Έξυπνη, Ανθεκτική, Συνεκτική  Τόπο Συνάντησης 5+1 Πολιτισμών!

Πόλη βιώσιμη, με υποδομές και υπηρεσίες που συνεισφέρουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών και στη βελτίωση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος.

Πόλη ανθεκτική, με αποτελεσματικές υποδομές κοινωνικής στήριξης, ανθρωποκεντρικά δομημένη κοινωνική πολιτική, συμμετοχικά δίκτυα αλληλεγγύης, οργανωμένες δομές πολιτικής προστασίας, προστασία της απασχόλησης και της ασφάλειας των πολιτών.

Ένα Ηράκλειο πραγματικά Έξυπνη Πόλη, τόπος καινοτομίας, ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, βελτιωμένης ποιότητας ζωής, ηλεκτρονικής και συμμετοχικής διακυβέρνησης,  πόλη του Πρασίνου και των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων, πόλη της κυκλικής οικονομίας και του θετικού περιβαλλοντικού προσήμου.

Πόλη με ισχυρή πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα, φάρος πολιτισμού, με ελκυστικές τουριστικές υπηρεσίες και προϊόντα, δυναμική και δημιουργική βιομηχανία, με ισχυρή συνεισφορά στην τοπική οικονομία.

Θεωρούμε  ότι, δεδομένων των συνθηκών, τα βήματα που κάναμε τα τελευταία πέντε χρόνια για την επίτευξη των παραπάνω στόχων οδήγησαν σε σημαντικές και ουσιώδεις αλλαγές. Η αναγνώριση από το Euromonitor το 2017 ότι το Ηράκλειο είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος προορισμός στην Ευρώπη, η παρουσία του στις 30 ισχυρότερες ψηφιακά πόλεις της Ευρώπης, αλλά και η βράβευσή του από την Unescco το 2019 ως μια από τις δέκα (παγκοσμίως) “πόλεις που μαθαίνουν“, δείχνουν ότι η υλοποίηση των στρατηγικών μας στόχων βρίσκεται σε πολύ καλή πορεία.

Το Ηράκλειο, παρά τις δυσκολίες,  γίνεται βήμα – βήμα  Μητροπολιτικό Κέντρο της Μεσογείου με έντονη εξωστρέφεια».

Το συνέδριο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου,  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και έχει τίτλο: «Προγραμματίζουμε και προϋπολογίζουμε στρατηγικά, λειτουργούμε πιο αποτελεσματικά και πιο αποδοτικά».\

 

Βάντα Βλασταρά 

 

 

 12/12/2019

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online