Εκδηλώσεις για τον πολιτισμό του Πόντου από τη νεολαία του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης

lifespeed.gr


Δήμος Παύλου Μελά

 

Την πραγματοποίηση εκδηλώσεων με σημείο αναφοράς τον πολιτισμό του Πόντου αποφάσισε η Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας του ΣΠΟΣ Νομού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των δράσεων της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

 
 

Όπως έγινε γνωστό, ο πρώτος κύκλος συζητήσεων θα ξεκινήσει την Κυριακή 2 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» (Όθωνος 12, Σταυρούπολη, τηλ.2310 667891), με θέμα την ποντιακή διατροφή. Στην εκδήλωση, καλεσμένοι ομιλητές είναι ο Θωμάς Σαββίδης, βιολόγος-χημικός, καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η Ελένη Βασιλειάδου, παραγωγός παραδοσιακών προϊόντων. Η ομιλία του Θ. Σαββίδη θα έχει ως θέμα την ποντιακή διατροφική κληρονομιά, ενώ η Ελ. Βασιλειάδου θα μιλήσει για τα ποντιακά εδέσματα κατά την περίοδο της Σαρακοστής, την οποία και διανύουμε.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά την παρασκευή των εδεσμάτων από την Ελ. Βασιλειάδου, η οποία σε συνεργασία με τον Θ. Σαββίδη θα δώσει χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για τις σωστές διατροφικές συνήθειες και θα είναι σε άμεση επικοινωνία με το κοινό, το οποίο και θα γευθεί τα προϊόντα. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να έρθουν οι νέοι όλων των συλλόγων σε επαφή με την ποντιακή κουζίνα και να γνωρίσουν τα οφέλη της. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online