Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δικογραφία για παράνομη κατοχή και αγοραπωλησία αρχαιοτήτων σε βάρος δυο Έλλήνων

lifespeed.gr


Δήμος Ρόδου

Κατασχέθηκαν στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας αρχαία αντικείμενα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 46χρονου και μιας 62χρονης, για παραβίαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Εντοπίσθηκαν σε αποθήκη του 46χρονου επιμελώς κρυμμένα τρία αρχαιά πήλινα αντικείμενα, τα οποία έφεραν στο εξωτερικό τους ίχνη χώματος.

Από την διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 46χρονος είχε αποκτήσει τα αρχαιά αντικείμενα υστέρα από αγοραπωλησία με την 62χρονη.

Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία της 62χρονης, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκε ένα κίονας, ο οποίος εκτιμάται ότι ανήκει χρονολογικά στην παλαιοχριστιανική περίοδο.

Όλα τα ανευρεθέντα αντικείμενα εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου 3028/2002 «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς» και αφού κατασχέθηκαν παραδόθηκαν στην αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού Αρχαιολογική Υπηρεσία Ρόδου για περαιτέρω εξέταση-αξιολόγηση.

 

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορουμένων, θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Τελευταία άρθρα από τον/την lifespeed.gr