Έκτακτα προληπτικά μέτρα του Δήμου Διονύσου κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού

Βάντα Βλασταρά

Δήμος Διονύσου

 

 

 

 

Στο πλαίσιο έκτακτων προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού (SARS-coV-2), Ο Δήμος Διονύσου και η αντιδημαρχία διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών έχει δρομολογήσει την άμεση απολύμανση όλων των σχολείων, αθλητικών χώρων και δημοτικών κτιρίων. Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται όλοι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες να είναι διαθέσιμοι για την όσο το δυνατό άμεση και αποτελεσματική υλοποίηση της διαδικασίας απολύμανσης.

 

Η απολύμανση θα ξεκινήσει την Πέμπτη 5/3 από τους κλειστούς αθλητικούς χώρους του Δήμου Διονύσου και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες σε σχολεία, παιδικούς / βρεφονηπιακούς σταθμούς και δημοτικά κτίρια.

 

Ο Δήμος Διονύσου, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου, αποφάσισε να προβεί σε απολύμανση δρώντας εντελώς προληπτικά, με σκοπό να περιορίσει τις πιθανότητες εξάπλωσης της επιδημίας.

 

Για άλλη μία φορά διευκρινίζουμε ότι αρμόδιοι για την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών είναι, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από 25/2/2020, οι Υπουργοί Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του νέου κορωνοϊού, ενώ δεν προβλέπεται αρμοδιότητα των Δήμων για οποιαδήποτε προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας.

 

Υπογραμμίζουμε ότι η «προληπτική απολύμανση» δεν αποκλείει τυχόν μελλοντική μόλυνση. 

 

Για την απολύμανση θα χρησιμοποιηθεί πιστοποιημένη εταιρία, με έμπειρο και εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, με μικροβιοκτόνα σκευάσματα εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ, τα οποία είναι άοσμα και ανθεκτικά στην ακτινοβολία και τη θερμοκρασία, απολύτως ασφαλή για ανθρώπους και ζώα. Η χρήση των χώρων μετά την απολύμανση είναι σχεδόν άμεση.

 

Ανεξάρτητα από τη διαδικασία απολύμανσης, θα πρέπει να μην ξεχνάμε όλοι να τηρούμε σχολαστικά τους απλούς κανόνες υγιεινής που συνιστούν οι αρμόδιες αρχές και οι επιστήμονες.

 

Ιδιαίτερα σημαντική είναι επίσης η ψυχραιμία όλων μας απέναντι σε τυχόν κινδυνολογία και διασπορά ψευδών ειδήσεων.

 

Ο Δήμος Διονύσου λειτουργεί άμεσα και υπεύθυνα και δεν παίζει με την υγεία των δημοτών του.

 

Βάντα Βλασταρά

 

 

4.3.2020

 

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online