Μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης των επιχειρήσεων ανακοίνωσε ο δήμαρχος...Γράφει η Βάντα Βλασταρά

lifespeed.gr


Δήμος Θεσσαλονίκης

 

 

 

 

 

Δέσμη μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Δήμου, οι επιχειρήσεις που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους απαλλάσσονται από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού και από την καταβολή ενοικίου, σε όσα δημοτικά ακίνητα στεγάζονται επιχειρήσεις που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους για όλο το χρονικό διάστημα επιβολής των μέτρων.

Επίσης, απαλλάσσονται οι επιχειρήσεις από την καταβολή των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για το χρονικό διάστημα των περιορισμών ενώ παρατείνεται η καταβολή των δόσεων έως τον Δεκέμβριο του 2020.

Επιπλέον για όλες τις επιχειρήσεις και τους μισθωτούς ανακοινώθηκε παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολή της είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών, καθώς και προθεσμιών καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών. Κατά το χρονικό διάστημα της παράτασης τα οφειλόμενα ποσά δεν θα επιβαρύνονται με τόκους ή προσαυξήσεις.

Για τους δημότες ανακοινώθηκε απαλλαγή καταβολής τροφείων για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, απαλλαγή διδάκτρων στα δημοτικά ωδεία και στις δημοτικές σχολές χορού και απαλλαγή συνδρομής στα δημοτικά γυμναστήρια και κολυμβητήρια του δήμου για όλο το χρονικό διάστημα αναστολής της λειτουργίας τους.

Βάντα Βλασταρά

 

28.3.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online