Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απαλλαγές από τροφεία και δημοτικά τέλη λόγω κορονοϊού στο δήμο Χαλανδρίου... Γράφει η Βάντα Βλασταρά

lifespeed.gr


Δήμος Χαλανδρίου

 

 

 

 

 

Μέριμνες για την ανακούφιση των πολιτών και των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα λόγω του κορονοϊού δρομολογεί ο δήμος Χαλανδρίου.
Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου έκανε δεκτή σχετική εισήγηση του δημάρχου Σίμου Ρούσσου, αφού προηγήθηκε επικοινωνία μέσω τηλεδιάσκεψης, με τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων απαλλαγή από δημοτικά τέλη και τροφεία παιδικών σταθμών.
Αναλυτικά η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θα εγκριθεί στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προβλέπει:

1.Αναστολή από την 1η Μαρτίου 2020 έως και την 31η Μαΐου 2020 της καταβολής μισθωμάτων για την ενοικίαση κυλικείων εντός σχολικών μονάδων.

2. Απαλλαγή επιχειρήσεων που διακόπτουν τη λειτουργία τους από τα παρακάτω τέλη:

Τέλος χρήσης κοινοχρήστων χώρων σε επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού COVID-19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινόχρηστου χώρου, σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 β.δ. (Α΄ 171). Απαλλάσσονται από τα αναλογούντα τέλη για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, αυτά θα συμψηφιστούν με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

3.Τέλος καθαριότητας και φωτισμού σε επιχειρήσεις που διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί. Σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, αυτά θα συμψηφιστούν με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.

4.Αναστολή είσπραξης βεβαιωμένων οφειλών και παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων σε μισθωτούς των επιχειρήσεων που επλήγησαν οικονομικά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

5.Αναστολή καταβολής οικονομικής συμμετοχής γονέων (τροφείων) στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου Χαλανδρίου, για το χρονικό διάστημα που αυτοί παραμένουν κλειστοί.

6.Αναστολή καταβολής της οικονομικής συμμετοχής στα αθλητικά προγράμματα του δήμου Χαλανδρίου, για το χρονικό διάστημα που τα αθλητικά κέντρα παραμένουν κλειστά. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις εισφορές των αθλητικών σωματείων για τις παραχωρήσεις των αθλητικών χώρων.

7.Αναστολή καταβολής της οικονομικής συμμετοχής στα καλλιτεχνικά και άλλα εργαστήρια του δήμου Χαλανδρίου, για το χρονικό διάστημα που αυτά παραμένουν κλειστά.

Ανάλογα μέτρα απαλλαγής καταβολής μισθωμάτων για όσο παραμένουν κλειστά θα ισχύσουν και για τα κυλικεία που εκμεταλλεύεται η Φλύα ΑΕ.

 

 

Βάντα Βλασταρά   

 

28.3.2020

Τελευταία άρθρα από τον/την lifespeed.gr