Εξιχνιάσεις και συλλήψεις αλλοδαπών

lifespeed.gr


Δήμος Ναυπλίου

 

 

 

 

 

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, τρεις  περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ημεδαπών και εννέα  περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, στην Ερμιόνη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στην Ερμιόνη Αργολίδας, τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 25, 28, 33 και 41 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής ομάδας, ληστείες, αρπαγή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών

.

Οι συλληφθέντες την 26.3.2020 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Ερμιόνη, εισήλθαν σε οικία και με την απειλή μαχαιριού και τη χρήση βίας ακινητοποίησαν δύο  Έλληνες και τους αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά τηλέφωνα, ενώ στη συνέχεια με την απειλή χρήσης βίας μετέφεραν σε άγνωστο χώρο το έναν εκ των δύο ατόμων απαιτώντας περαιτέρω χρήματα. Λίγο αργότερα, οι δράστες αφού δεν κατάφεραν να τα αποσπάσουν, αποδέσμευσαν το άτομο και τράπηκαν σε φυγή.

Επίσης εξακριβώθηκε ότι την 11.4.2019 και την 19.3.2020, αντίστοιχα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας, διέρρηξαν οικίες Ελλήνων και με την απειλή χρήσης βίας και μεταλλικού αντικειμένου, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρήματα, κινητό τηλέφωνο και εργαλεία.

Κατά το χρονικό διάστημα από την 29.10.2019 έως και την 16.3.2020, στην Ερμιόνη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας, διέπραξαν, συνολικά, έξι  περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και αποθήκες καθώς και τρεις  περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικία και σε περίπτερα . Από τις  οικίες αφαίρεσαν χρήματα, χρυσαφικά, λίρες, σειρήνες συναγερμού, κινητά τηλέφωνα, κυνηγετικά όπλα, μονάδα καταγραφικού συστήματος κλειστού κυκλώματος (καταγραφικό μηχάνημα) και εργαλεία .

 

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 61.000 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες, ενώ από την κατοχή τους κατασχέθηκαν:

 

2 οχήματα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων
6 μαχαίρια,
1  όπλο εκτόξευσης κροτίδων,
1 περίστροφο, τύπου ρέπλικα
1 πιστόλι, τύπου ρέπλικα,
5 αμπούλες αερίου εκτόξευσης μεταλλικών σφαιριδίων,
το χρηματικό ποσό 720 ευρώ
πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικών συσκευών και εργαλείων,
κοσμήματα, καθώς και
κιάλια παρακολούθησης και μονωτική ταινία.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων.

 
 
28.3.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online