Υποδομές προσβασιμότητας σε παραλίες της Θάσου

lifespeed.gr


Δήμος Θάσου

 

 

 

 

 

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», εντάσσεται η Πράξη «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προσβασιμότητας σε τουριστικές παραλίες του Δήμου Θάσου», με υπ. αριθμ. 2157/448/Α3/15-04-2020 απόφαση της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ, ΤΣ και ΕΚΤ.

Ο Συνολικός Προϋπολογισμός της Πράξης η οποία αφορά την προμήθεια εξοπλισμού για τη δημιουργία τεσσάρων ολοκληρωμένων τουριστικών προσβάσιμων παραλιών στο Δήμο Θάσου, (Λιμανάκι Λιμένα Θάσου, Σκάλας Ποταμιάς, Σκάλας Πρίνου και Τρυπητής Λιμεναρίων), ανέρχεται σε  236.955,73€.

Περιλαμβάνει: μη μόνιμη συναρμολογούμενη διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση ΑΜΕΑ στη θάλασσα, διάδρομο παράλιας για ΑΜΕΑ, μη μόνιμα συναρμολογούμενα αποδυτήρια για ΑΜΕΑ, χημική τουαλέτα για ΑΜΕΑ, χώρους σκίασης, χώρους στάθμευσης για ΑΜΕΑ, σήμανση. Ειδικότερα για την παραλία της Σκάλας Ποταμιάς, η προμήθεια περιλαμβάνει σύστημα καθοδήγησης ατόμων με προβλήματα όρασης.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης:

«Πρόκειται για δράση που σχεδιάστηκε και εντάχθηκε σε χρηματοδότηση από την παρούσα διοίκηση του Δήμου 

Θεωρούμε ότι είναι μία δράση που οδηγεί στην δημιουργία, για πρώτη φορά, υποδομών προσβασιμότητας στο νησί της Θάσου που θα το καταστήσουν φιλικό προς άτομα με αναπηρία, είτε κατοίκους του νησιού, είτε επισκέπτες».

 

18.4.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 07:58

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online