Πρόταση για εγκατάσταση 19 νέων αιθουσών για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

lifespeed.gr


Δήμος Αχαρνών

 

 

Τη δική του πρόταση για την υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης ετοίμασε και κατέθεσε ο δήμος Αχαρνών, ανταποκρινόμενος στην κλήση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του και σχετικά με το ζήτημα της στέγασης, ο δήμος περιλαμβάνει την εγκατάσταση 19 νέων αιθουσών ελαφράς λυόμενης προκατασκευής με τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους και τον εξοπλισμό τους, που θα καλύψουν τις ανάγκες, ενώ ως προς το κόστος οι εργασίες εκτιμά ότι θα φτάσουν στο ένα εκατομμύριο ευρώ.  
  
  «Ο δήμος μας είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στο σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση. Μέσω των υπηρεσιών μας έχουμε καταθέσει τη σχετική πρόταση, προκειμένου από τη δική μας πλευρά να μη χαθεί καθόλου χρόνος για την υλοποίηση της δράσης», δηλώνει ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός.  


  Από τη δική της πλευρά η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς Λουίζα Κοσμίδου χαρακτήρισε το θέμα καίριας σημασίας για τον δήμο και πρόσθεσε:  «Είμαστε ένας από τους πρώτους δήμους που εντάσσονται στο πρόγραμμα της υποχρεωτικής δίχρονης εκπαίδευσης και σε αυτό το πλαίσιο καταθέσαμε την πρότασή μας για τη χρηματοδότηση 19 αιθουσών, οι οποίες είναι απαραίτητες για να στεγάσουν τα παιδιά της πόλης μας. Βασικό μας μέλημα παραμένει πάντα η εξυπηρέτηση της σχολικής κοινότητας και των δημοτών μας». 
  Η υποβολή της πρότασης εμπίπτει και στις αρμοδιότητες του αντιδήμαρχου Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρώπινου Δυναμικού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Εξυπηρέτησης του Πολίτη. Ο Νίκος Δαμάσκος τόνισε σχετικά: «Ο δήμος μας έδειξε άμεσα αντανακλαστικά και υπέβαλλε την πρότασή του για ένταξη στη δράση της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Είμαστε από τους πρώτους δήμους που θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα με τη δημιουργία 19 αιθουσών και των βοηθητικών τους χώρων. Έτσι θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες ανάγκες της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης».  

 

24.4.2020

 

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online