Επιστολή δημάρχου στον διοικητή του ΟΑΕΔ για τις εργατικές κατοικίες

lifespeed.gr


Δήμος Ελευσίνας

 

 

 

 

Εκ νέου ενημέρωση από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ  Σπυρίδωνα Πρωτοψάλτη ζήτησε ο Δήμαρχος Ελευσίνας  Αργύριος Οικονόμου, σχετικά με το θέμα της αποπεράτωσης των εργατικών κατοικιών στην παραλία Ελευσίνας.

Στην επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος στις 28 Απριλίου 2020, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τον μέχρι τώρα χειρισμό, που έχει ως αποτέλεσμα την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της παράδοσης των κατοικιών στους δικαιούχους τους.

Ενημερώνει δε ότι το συγκρότημα των κατοικιών που έχει ολοκληρωθεί από το 2009 και δεν έχει μέχρι σήμερα παραδοθεί, έχει πέσει θύμα βανδαλισμών και κλοπών επανειλημμένες φορές, με αποτέλεσμα όχι μόνο να απαξιώνεται, αλλά και να μην μπορούν τα σπίτια να επιστρέψουν στην αρχική τους κατάσταση ώστε να αποδοθούν στους δικαιούχους.

«Η παράδοση του έργου είναι αδήριτη ανάγκη, αφενός γιατί θα δώσει λύση στην στέγαση των αδύναμων οικονομικά δικαιούχων οικογενειών που ταλαιπωρούνται δέκα χρόνια, αφετέρου γιατί ως Δημοτική Αρχή έχουμε ήδη δρομολογήσει την σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την αποκατάσταση των διατηρητέων κτιρίων του οικισμού, η οποία δεν μπορεί να προχωρήσει για λόγους ασφαλείας αν δεν παραδοθούν οι κατοικίες»επισημαίνει στην  επιστολη του ο κ.Οικονόμου.

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας ανάλογη επιστολή απέστειλε στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης  Κυριάκο Μητσοτάκη, στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννη Βρούτση και στον Υφυπουργό Εσωτερικών  Θεόδωρο Λιβάνιο, όπου τους γνωστοποιεί το πρόβλημα και τους ζητά την άμεση παρέμβασή τους.

«Ως Δημοτική Αρχή – στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας – είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε με κάθε πρόσφορο μέσο ώστε να λάβει τέλος η ταλαιπωρία των Δημοτών μας και δικαιούχων των εργατικών κατοικιών, αναβαθμίζοντας παράλληλα με την ανακατασκευή του ΙΡΙΣ μια περιοχή «κόσμημα» για τον Δήμο μας» επισημαίνει ο δήμαρχος Ελευσίνας.

 

8.5.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online