Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητρώο Εθελοντών δημιουργεί ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Βάντα Βλασταρά

 Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

 

 

 

Στη σύνταξη Μητρώου Εθελοντών, προχωρεί ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, εξηγώντας ότι  πρόκειται για μία θεσμική πρωτοβουλία, η οποία θα λειτουργήσει με τους όρους και τις προϋποθέσεις που κατοχυρώνονται μέσα από την σχετική νομοθεσία.

Για το σκοπό αυτό ο δήμαρχος της περιοχής Κ. Λύρος, κάλεσε σε συνάντηση αντιδημάρχους προέδρους Νομικών Προσώπων και  Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, στη διάρκεια της οποία παρουσιάστηκε το σχέδιο σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης και εγκυρότητάς του.

Από τα κυριότερα σημεία αναφοράς είναι η δημιουργία «πλατφόρμας» εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία με την συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου θα τεθεί στην διάθεση των πολιτών μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Δήμου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι πρόεδροι των αιρετών οργάνων που συμμετείχαν, εξέφρασαν το ενδιαφέρον και την υποστήριξή τους, καταθέτοντας τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Το πλέγμα του Εθελοντισμού περιλαμβάνει και τις τρεις ενότητες Μεσολογγίου – Αιτωλικού – Οινιαδών, στις οποίες θα υπάρξουν συντονιστικά σημεία.

Ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου σημείωσε παράλληλα πως κάθε εθελοντική δράση δεν αντικαθιστά και δεν καλύπτει τις υποχρεώσεις είτε της τοπικής αυτοδιοίκησης είτε της πολιτείας. Δρα επικουρικά προς τα πολιτικά και υπηρεσιακά όργανα, στηρίζοντας τις παρεμβάσεις τους. «Επιδίωξη της δημοτικής αρχής», τόνισε ο Κώστας Λύρος, «…είναι η δημιουργική ενεργοποίηση μιας οργανωμένης εθελοντικής πρωτοβουλίας, σε συνθήκες ρεαλισμού και απόλυτης ασφάλειας για τους συμμετέχοντες. Για το λόγο αυτό, είμαστε πρόθυμοι και στη διάθεση κάθε πολίτη και αιρετού εκπροσώπου, να μιλήσουμε, να συντονιστούμε,  να δράσουμε από κοινού. Και να μην ξεχνάμε πως η «καρδιά» του εθελοντισμού είναι το φιλότιμο όλων μας» κατέληξε.

 

 

 Βάντα Βλασταρά   

 

9.5.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Μαΐου 2020 07:11

Τελευταία άρθρα από τον/την Βάντα Βλασταρά