Πρόταση της Δημάρχου Αγίου Δημητρίου για προσωρινή επέκταση πεζοδρομίων

lifespeed.gr


Δήμος Αγίου Δημητρίο

 

 

 

Σε μία ριζική πρόταση για τη βιώσιμη κινητικότητα μέσα στον αστικό ιστό, προχώρησε η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Μαρία Ανδρούτσου. Σύμφωνα με το σκεπτικό, τα περιοριστικά μέτρα και η κοινωνική απομάκρυνση ως λύση στην αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού, ακόμα και μετά την άρση τους, άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό τις προσωπικές συνήθειες όλων ως προς την κοινωνική συναναστροφή, αλλά και τη συμπεριφορά στις μετακινήσεις.

Έτσι, όλο και περισσότεροι πολίτες επιλέγουν το βάδισμα ή ποδηλατούν, τόσο για σωματική άσκηση, όσο και για κοινωνική συναναστροφή και ψυχαγωγία.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν, οι πολίτες χρειάζονται περισσότερο χώρο μέσα στις πόλεις κι έτσι η κ. Ανδρούτσου απηύθυνε αναλυτική πρόταση προς όλους τους αρμόδιους φορείς, αλλά και πλήρη τεχνική οδηγία, αναδεικνύοντας και τεκμηριώνοντας την ανάγκη διεύρυνσης των δημόσιων χώρων για την ασφαλή κίνηση των πεζών και των ποδηλάτων, καθώς η φυσική απόσταση μεταξύ των ανθρώπων, ακόμα και στο δρόμο, πρέπει να συνεχίσει να τηρείται, τόσο για την αποφυγή της διασποράς της πανδημίας, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάδειξη της βιώσιμης κινητικότητας.

 

15.5.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online