«Έξυπνος» οδοφωτισμός σε Ελληνικό-Αργυρούπολη

lifespeed.gr


Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης

 

 

 

 

Ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα 1η Ιουνίου,  στον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης και αυτοματοποίησης έξυπνου φωτισμού μαζί με τις εφαρμογές της  Έξυπνης Πόλης  (Smart Cities).

Όπως ενημερώνει ο Δήμος,  το έργο θα πραγματοποιηθεί με αυτοχρηματοδότηση, καθώς δεν θα προχωρήσει σε καμία επένδυση κεφαλαίου και δεν θα εκτεθεί σε οποιονδήποτε κίνδυνο ενώ αντιθέτως θα επιτύχει ένα συνολικό εγγυημένο όφελος που θα ξεπεράσει τα 1,2 εκ. ευρώ.

Το έργο βασίζεται στην Μελέτη Ενεργειακής Αναβάθμισης Δημοτικού Φωτισμού, που προετοίμασε ο Δήμος και στη Μελέτη Βιωσιμότητας που ολοκληρώθηκε το 2018.

Η ανάδειξη του Αναδόχου Ένωση Εταιρειών «ΟΤΕ Α.Ε. – GLOBILED Μ.ΕΠΕ» έγινε με διεθνή ηλεκτρονικό διαγωνισμό και αφορά την αντικατάσταση 5.391 υφιστάμενων ενεργοβόρων φωτιστικών/προβολέων (σε δρόμους, πλατείες κλπ.) με «έξυπνα» φωτιστικά/λαμπτήρες/προβολείς νέας τεχνολογίας LΕD.

Μέσω του ίδιου έργου ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης θα αποκτήσει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα Έξυπνης Πόλης (Smart Cities) μέσα από την οποία θα παρέχονται μια σειρά από έξυπνες εφαρμογές για τους δημότες όλης της πόλης όπως:


• Σύστημα τηλεελέγχου – Tηλεδιαχείρισης – Eλέγχου ενέργειας Φωτισμού
• Σύστημα έξυπνης στάθμευσης
• Σημεία ελεύθερης πρόσβασης WiFi
• Σύστημα τηλεματικής – ευφυών μεταφορών για την δημοτική συγκοινωνία

 

3.6.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online