Καμία καραντίνα – Κανένα lock down στο Πανόραμα

lifespeed.gr


Δήμος Πυλαίας Χορτιάτης

 

 

 

 

Με αφορμή το περιστατικό όπου φοιτήτρια, που είχε επιστρέψει από το Λονδίνο και  είχε προσβληθεί από κορονοϊό, διοργάνωσε πάρτι, στο οποίο συμμετείχε μεγάλος αριθμός ατόμων, ο δήμος Πυλαίας- Χορτιάτη, αποδίδει σε «φημολογίες» τα περί πολλών κρουσμάτων  και  ενημερώνει ότι «οι υγειονομικές αρχές, με τις οποίες ο δήμος συνεργάζεται από την πρώτη στιγμή,  ερευνούν το περιστατικό, πραγματοποιούν στοχευμένους ελέγχους με τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών σύμφωνα με το πρωτόκολλο και αναμένεται η ολοκλήρωσή τους τις επόμενες ώρες».

Η δημοτική αρχή διαβεβαιώνει ότι βρίσκεται «από την πρώτη στιγμή σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και συνεργασίας με τις αρμόδιες αρχές στο ανώτατο επίπεδο, όπως άλλωστε επιβάλλεται σε σοβαρά θέματα που άπτονται της  δημόσιας υγείας. Τονίζει δε ότι μέχρι τώρα, κανένα ενεργό κρούσμα κορωνοϊού για το Πανόραμα δεν έχει ανακοινωθεί αρμοδίως».

«Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, οι υγειονομικές αρχές όπως και υπηρεσίες του δήμου μας παραμένουν σε επαγρύπνηση και θα συνεχίσουν να κάνουν το καθήκον τους.

Σε κάθε περίπτωση η ατομική ευθύνη  είναι το κλειδί, καθώς οι πράξεις του ενός επηρεάζουν την υγεία πιθανόν και τη ζωή των άλλων.

Καθώς παραμένουμε σε μία περίοδο πολύ ευαίσθητη, είναι κρίσιμο να μην ακυρώσουμε τη συλλογική προσπάθεια και όσα πετύχαμε όλοι μαζί.

Στο πλαίσιο αυτό χρειάζεται ψυχραιμία και υπεύθυνη ενημέρωση. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πανικοβάλλει τον κόσμο και να σπέρνει ανεύθυνα  τον πανικό.

Η πραγματικότητα  απέδειξε ότι η παραπληροφόρηση δυστυχώς μπορεί να γίνει  μεταδοτική και να αναπαραχθεί ταχύτερα από ότι ο ίδιος ο ιός.  

Επιλέγουμε προσεκτικά τις πηγές ενημέρωσης μας, συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα για να  χαρούμε με ασφάλεια τις ομορφιές του δήμου μας , να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας και να στηρίξουμε την τοπική αγορά και τα καταστήματα μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου.

 

10.6.2020

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «Panorama Charity Fun Run» Τρέχουμε μαζί για καλό σκοπό!

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online