Β. Λαμπρινός: Ευελπιστούμε να μη διαταραχθούν οι συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων στην Κρήτη

lifespeed.gr


Δήμος Ηρακλείου

 

 

 

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου είχε το πρωί της Πέμπτης ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με αντικείμενο το πρόγραμμα «ESTIA».

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Γιώργος Μαυρογιάννης, η υπεύθυνη για το πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων διεθνούς προστασίας ή προσφύγων «ESTIA» Δήμητρα Καμπέλη και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη.

O δήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος, καθώς και για κάποια ζητήματα που πιθανόν να ανακύψουν εξαιτίας των αλλαγών που έχουν γίνει στο θεσμικό πλαίσιο για το Προσφυγικό αλλά και την ενδεχόμενη μετάβαση του «ESTIA» από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Το πρόγραμμα “ESTIA” έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα υποδειγματικά στην Κρήτη» τόνισε ο δήμαρχος στα στελέχη της Αναπτυξιακής και συνέχισε: «Ευελπιστούμε ότι οι όποιες αλλαγές δεν θα επηρεάσουν προς το χειρότερο αυτήν την λειτουργία. Σε κάθε περίπτωση, εμείς ως δήμος Ηρακλείου, θα παρακολουθούμε το θέμα από κοντά προκειμένου να μη διαταραχθούν οι συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων στην Κρήτη».

Βάντα Βλαταρά

 

18.6.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online