«ΣΤΑΓΟΝΑ»: Η πρόταση του Δήμου Κοζάνης στο LEADER για την ανάδειξη της παραλίμνιας περιοχής

lifespeed.gr


Δήμος Κοζάνης

 

 

 

 

ΣΤΑΓΟΝΑ (γαΣΤρονομία, Αλιεία και υΓρότΟποι στηΝ ΚοζΑνη) είναι ο τίτλος της πρότασης του Δήμου Κοζάνης, όπως κατατέθηκε στο πρόγραμμα CLLD/LEADER, στο πλαίσιο της πράξης «Δημόσιες Επενδύσεις για την Αειφόρο Ανάπτυξη των Αλιευτικών Περιοχών». 

Το εν λόγω έργο φιλοδοξεί να αναδείξει την παραλίμνια περιοχή του Δήμου Κοζάνης, ως ένα σπουδαίο τουριστικό προορισμό και να αναπτύξει, σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς, περαιτέρω προτάσεις για τους υγροτόπους της ευρύτερης περιοχής. 

Ως προς την ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής ιδιαιτερότητας της περιοχής και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των φορέων και των κατοίκων της, προτείνεται η υλοποίηση έκθεσης φωτογραφίας, καθώς και Μαθητικού και Νεανικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού.  

Μέσω της τεκμηρίωσης και ανάδειξης των διαχρονικών δεσμών των ανθρώπινων κοινοτήτων με τους υγροτόπους, μπορούν να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για την αειφόρο χρήση αυτών των ανεκτίμητων οικοσυστημάτων. Το έργο είναι προϋπολογισμού 49.728 ευρώ. 

 

Βάντα Βλασταρά   

 

5.7.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online