Νέα υπηρεσία εξυπηρέτησης πολιτών με βιντεοκλήση στο ΚΕΠ

lifespeed.gr


Δήμος Ιλίου

 

 

 

 

 

Τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται από υπαλλήλους του ΚΕΠ Ιλίου μέσω τηλεδιάσκεψης χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία θα έχουν οι πολίτες, καθώς ο Δήμος Ιλίου ήταν από τους πρώτους Δήμους σε όλη τη χώρα που επελέγη να συμμετέχει στην πρώτη φάση του πιλοτικού προγράμματος «myKEPlive» του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το ΚΕΠ του Δήμου Ιλίου διαθέτει δυο σταθμούς εργασίας και ειδικά εκπαιδευμένους υπαλλήλους.

Μέσω της νέας ψηφιακής πλατφόρμας «myKEPlive.gov.gr», ο πολίτης θα δύναται να αιτηθεί ραντεβού, επιλέγοντας συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, προκειμένου να διεκπεραιώσει αιτήματα από πέντε δημοτικές διαδικασίες. Στις παρεχόμενες υπηρεσίες για τις οποίες οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μέσω βιντεοκλήσης, συγκαταλέγονται η έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου, η ανανέωση δελτίου ανεργίας, η χορήγηση πιστοποιητικών δημοτολογίου και ληξιαρχικών πράξεων, η έκδοση αντιγράφου ποινικού μητρώου κ.ά.

Η είσοδος στην πλατφόρμα θα γίνεται με τους κωδικούς του Taxisnet ενώ η ταυτοποίηση του αιτούντος θα πραγματοποιείται από τον υπάλληλο του ΚΕΠ, με την επίδειξη των απαραίτητων εγγράφων στην κάμερα. Τα ραντεβού προγραμματίζονται με βάση μία από τέσσερις θεματικές ενότητες παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο χρόνος βιντεοκλήσης στα άτομα με αναπηρία θα είναι αυξημένος, ενώ παρέχεται διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα για πολίτες με προβλήματα ακοής. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι τηλεδιασκέψεις δεν καταγράφονται, ούτε αποθηκεύονται προσωπικά δεδομένα.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος: «Στόχος του myKEPlive είναι η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση, με ταυτόχρονη μείωση της γραφειοκρατίας και της ταλαιπωρίας των πολιτών. Αυτόν τον στόχο υπηρετούμε πολλά χρόνια στο Ίλιον, υιοθετώντας πρωτοβουλίες και δράσεις, προσεκτικά ενταγμένες στο πλαίσιο μιας συνολικής στρατηγικής ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Με βήματα σταθερά, συστηματικά και συγκροτημένα αντιμετωπίζουμε τις μελλοντικές προκλήσεις, βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών, κάνουμε την κοινωνία συμμέτοχο στη νέα εποχή και τον Δήμο Ιλίου υπόδειγμα ψηφιακής ανάπτυξης».

 

29.7.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 18:54

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online