Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στις 12.26′ το μεσημέρι σε δασική έκταση στο χωριό Δροσοπηγή του δήμου Ανατολικής Μάνης.
Για καθαρά προληπτικούς λόγους και μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής, οι κάτοικοι των οικισμών Βάχος, Γέρμα και Δροσοπηγή απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους, με δικά τους μέσα, ενώ έχει διακοπεί η οδική επικοινωνία Αρεόπολης- Γυθείου λόγω της φωτιάς και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.
Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με έντεκα οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη πετζετέλ και έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα.
Με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει στην περιοχή προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.
22.8.2020