“Όχι” από το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις

lifespeed.gr


Δήμος Γρεβενών

 

 

 

 

Καταψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών το αίτημα ιδιωτικής εταιρείας για την εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων στην Κοινότητα Ποντινής του δήμου Γρεβενών με σκοπό την ανέγερση φωτοβολταϊκού σταθμού. Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής  ήταν να μη δοθούν στην εταιρεία οι δημοτικές εκτάσεις των 161 στρεμμάτων και να παραμείνουν στους γεωργοκτηνοτρόφους του χωριού, οι οποίοι πληρώνουν στον δήμο το ανάλογο ενοίκιο για τη χρήση τους.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης υποστήριξε ότι είναι υπέρμαχος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, φτάνει όμως να μη θίγονται, όπως υπογράμμισε, τα ζωτικά συμφέροντα των δημοτών. «Είμαι κάθετα αντίθετος στη δημιουργία φωτοβολταϊκών σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις» είπε ο κ.Δασταμάνης και τόνισε:

«Ως Δήμος εκπροσωπούμε όλη την κοινωνία. Όταν λέμε πως πρέπει να μείνουν νέοι στα χωριά, δίνοντας τους κίνητρα, θα πρέπει να το κάνουμε κιόλας. Εάν παραχωρήσουμε αυτές τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις για άλλη χρήση, τότε όλοι μας θα έχουμε κάποια ευθύνη».

Ο κ. Δασταμάνης υποστήριξε ότι πρέπει να αναζητηθεί μια νομική φόρμουλα προκειμένου οι νέοι άνθρωποι που καταπιάνονται με τον πρωτογενή τομέα να έχουν τον πρώτο λόγο στις δημοτικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ώστε να βοηθηθεί εμπράκτως η νεολαία που δοκιμάζεται από την ανεργία και την υποαπασχόληση.

«Πρότασή μου είναι να δούμε αν θα μπορούσαμε νομικά όχι μόνο στην Ποντινή αλλά γενικά σε όλο τον δήμο Γρεβενών και όπου υπάρχουν δημοτικές καλλιεργήσιμες εκτάσεις να δίνεται η προτεραιότητα στους νέους αγρότες και νεοεισερχόμενους γεωργοκτηνοτρόφους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Δασταμάνης και κατέληξε: «Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να δίνονται χωράφια και βοσκότοποι σε ιδιώτη για τέτοιου είδους επενδύσεις. Τα φωτοβολταϊκά μπορούν να γίνουν σε χέρσα γη όπου εκεί κανένας δεν λέει όχι».

 

29.8.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online