Β. Λαμπρινός : Στηρίζουμε το αίτημα για παράταση της διαβούλευσης του νομοσχεδίου για το χωροταξικό

lifespeed.gr


Δήμος Ηρακλείου

 

 

 

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Τμήματος Ανατολικής Κρήτης Μιχάλη Χωραφά , είχε στο γραφείο του στη Λότζια  Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

 

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Γιώργος Καραντινός.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τα ζητήματα που προκύπτουν από το  νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής Νομοθεσίας».

Το νομοσχέδιο αναφέρεται μεταξύ άλλων στον περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης, ενώ οι αλλαγές που προτείνονται εκτιμάται ότι θα φέρουν ραγδαία πτώση των αξιών των ακινήτων.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Δήμαρχος Ηρακλείου ανέφερε μεταξύ άλλων, «στηρίζουμε το αίτημα των Τεχνικών Επιμελητηρίων Ανατολικής και Δυτικής Κρήτης για περαιτέρω  παράταση της διαβούλευσης τουλάχιστον για ένα τρίμηνο» σημειώνοντας ότι «με τον τρόπο αυτό θα ληφθούν υπόψη όλες οι επιστημονικές απόψεις. Θεωρούμε σημαντικό να προχωρήσει άμεσα η ανάθεση των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων τα οποία θεωρούνται απαραίτητη προϋπόθεση πριν από την επιβολή περαιτέρω πολεοδομικών περιορισμών».

 

10.9.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online