Ο Δήμος Νάουσας στην 18η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων

lifespeed.gr


Δήμος  Νάουσας

 

 

Ο Δήμος Ηρωικής Πόλης Νάουσας, ως εταίρος του Ευρωπαϊκού Έργου “Cult-CreaTE”, συμμετέχει στην 18η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων, σε Συμμετοχικό Εργαστήριο με θέμα «Η συμβολή των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών στον Πολιτιστικό και Δημιουργικό Τουρισμό στην Ευρώπη»/ “Cultural and Creative Industries contribution to Cultural and Creative Tourism in Europe”.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων είναι μια εκδήλωση που διεξάγεται κάθε χρόνο στις Βρυξέλλες, κατά την οποία εκπρόσωποι περιφερειακών και τοπικών αρχών, εμπειρογνώμονες και πανεπιστημιακοί έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και τεχνογνωσία στον τομέα της περιφερειακής και αστικής ανάπτυξης. Είναι επίσης μια αναγνωρισμένη πλατφόρμα πολιτικής επικοινωνίας ως προς την ανάπτυξη της πολιτικής της Ε.Ε. για τη συνοχή, χάρη στην οποία οι φορείς λήψης αποφάσεων ευαισθητοποιούνται σχετικά με τη σημασία των Περιφερειών και των Δήμων στην χάραξη πολιτικών της Ε.Ε. Λόγω της πανδημίας του COVID-19, όλες οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή δημόσια εκδήλωση τέτοιου είδους. Στις αρχές Οκτωβρίου, περίπου 6.000 συμμετέχοντες και 600 ομιλητές από όλη την Ευρώπη, αλλά και από αλλού, συγκεντρώνονται στις Βρυξέλλες για ένα πρόγραμμα περίπου 100 εργαστηρίων, εκθέσεων και εκδηλώσεων δικτύωσης με θέμα την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη. Κάθε χρόνο, οι διοργανωτές προσαρμόζουν το πρόγραμμα στο εκάστοτε ειδικό πλαίσιο του θεματολογίου της ΕΕ. Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν.

Το εταιρικό σχήμα του έργου Cult-CreaTE, συμπεριλαμβανομένου και του Δήμου Η.Π. Νάουσας, επιλέχθηκε μεταξύ άλλων, να διοργανώσει συμμετοχικό εργαστήριο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας των Περιφερειών και των Πόλεων.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλάξουν εμπειρίες σχετικά με το ρόλο των Δημιουργικών και Πολιτιστικών Βιομηχανιών, να μάθουν για τις καλές πρακτικές και τα επιτεύγματα στον κλάδο αυτό, καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις δυνατότητες του κλάδου και τη συμβολή του στην ανάπτυξη και την προώθηση του Δημιουργικού και Πολιτιστικού Τουρισμού. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην δημιουργία καινοτόμων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών τα οποία προωθούν τη «συν-δημιουργία» (co-creation), δηλαδή την ενεργή συμμετοχή των επισκεπτών/τουριστών στα δρώμενα του εκάστοτε προορισμού. Θα εξεταστεί επίσης ο ρόλος του Δημιουργικού και Πολιτιστικού Τουρισμού στην ταχεία ανάκαμψη του ευρωπαϊκού τουριστικού τομέα μετά το πέρας της πανδημίας του COVID-19.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 13 Οκτωβρίου, στις 12:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας. Εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν μέχρι την 1η Οκτωβρίου, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της εκδήλωσης: https://europa.eu/regions-and-cities/

 

 

29.9.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online