Ενεργειακή αναβάθμιση τριών ακόμη σχολείων στο Ηράκλειο Αττικής

lifespeed.gr


Δήμος Ηρακλείου Αττικής

 

 

Το ποσό των 500 χιλιάδων, περίπου, ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για την ενεργειακή αναβάθμιση 3 ακόμα σχολείων της πόλης, έπειτα από την θετική κατάληξη της σχετικής πρότασης που κατέθεσε στο Πράσινο Ταμείο η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου.

 Το Ταμείο ενημέρωσε τον Δήμο για την έγκριση της χρηματοδότησης και, πλέον, μπορούν να κινηθούν οι διαδικασίες για να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακαίνισης του 13ου Δημοτικού, του 6ου Δημοτικού και του 9ου Νηπιαγωγείου Ηρακλείου με χρήματα του Ταμείου και ίδιους πόρους, εάν χρειαστεί, από τον Δήμο.

Όπως και στα προηγούμενα σχολεία που έγιναν παρόμοιες εργασίες τα τελευταία χρόνια, οι παρεμβάσεις οι οποίες προγραμματίζονται περιλαμβάνουν τη μόνωση των κτιρίων, την επιδιόρθωση προβληματικών σημείων, την αλλαγή του συστήματος ψύξης/θέρμανσης, την αντικατάσταση κουφωμάτων, παραθύρων και πορτών και άλλου τέτοιου είδους επεμβάσεις που συμβάλλουν στην ενεργειακή απόδοση των σχολικών μονάδων, που διαμορφώνουν ένα καλύτερο περιβάλλον για τα παιδιά.

Έπεται όμως συνεχεία: παρόμοιες εργασίες θα γίνουν και στα 3 σεισμόπληκτα σχολεία της πόλης, το 4ο, 5ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο αφού ο Δήμος επιλέγει, εφόσον θα γίνουν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο περυσινός σεισμός, να «τρέξει» παράλληλα και η γενικότερη ανακαίνιση των σχολείων ώστε, στο τέλος των έργων, να μην μιλάμε μονάχα για επιδιόρθωση των προβλημάτων στατικότητας αλλά για 3 εντελώς αναδιαμορφωμένα σχολεία. Τα συγκεκριμένα έργα θα γίνουν με χρηματοδότηση που διεκδίκησε η διοίκηση του Δήμου από την Περιφέρεια Αττικής.

Το «πακέτο» των σχολείων που αυτή την περίοδο μπαίνουν σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης συμπληρώνουν το 3ο Δημοτικό και το 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου όπου ήδη ξεκινούν οι εργασίες, επίσης με χρηματοδότηση που πέτυχε η δημοτική αρχή, αυτή τη φορά από το πρόγραμμα Φιλόδημος του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

4.11.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online