Το Σάββατο οι αγώνες δρόμου αστικού πεδίου στο Ιστορικό Κέντρο

lifespeed.gr


Δήμος Κέρκυρας

 

 

 

Γεγονός είναι η διοργάνωση αγώνων δρόμου αστικού πεδίου «urban trail» όπως έγινε γνωστό σήμερα σε σχετική συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου. Οι αγώνες θα διεξαχθούν το ερχόμενο Σάββατο 10 Οκτωβρίου και τόσο η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου όσο και η αρμόδια αντιδήμαρχος Χρυσούλα Τόμπρου αναφέρθηκαν στην σημαντικότητα της κοινής προσπάθειας Δήμου και αθλητικών και εθελοντικών συλλόγων και φορέων για την καθιέρωση της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Την διοργάνωση πραγματοποιεί ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων σε συνεργασία με τον «CorfuMountainTrail» και την Τοπική Επιτροπή ΣΕΓΑΣ, και οι αγώνες θα ξεκινήσουν το ερχόμενο Σάββατο στις 17:00 το απόγευμα στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης. Περιλαμβάνει, επιλεγμένες διαδρομές μέσα στον αρχιτεκτονικό ιστό της παλιάς πόλης και στηρίζεται από πολιτιστικούς, αθλητικούς και εθελοντικούς συλλόγους και φορείς εκπρόσωποι των οποίων παρέστησαν στην σημερινή συνέντευξη τύπου καλώντας τους δημότες να συμμετάσχουν ενεργά.

Αφετηρία των αγώνων είναι τα ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ & Γεωργίου και τερματισμός έχει οριστεί το «Λιστόν» ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει περιπατητική διαδρομή 6.5 χιλιομέτρων και αγώνες δρόμου 6.5 & 14 χιλιομέτρων αντίστοιχα.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η εδραίωση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας του Δήμου που αφορά στην οργανωμένη και συστηματική διοργάνωση μιας ετήσιας αθλητικής συνάντησης με τη συμμετοχή των δημοτών αλλά και με στόχο την καθιέρωση ενός ετήσιου αθλητικού γεγονότος πανευρωπαϊκής εμβέλειας, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η αντιδήμαρχος Χρυσούλα Τόμπρου.

Η Δήμαρχος Μερόπη Υδραίου στην σημερινή συνέντευξη αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη διοργάνωση επισημαίνοντας ότι αποτελεί μια ακόμη πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής η οποία, στις δυσκολίες της εποχής απαντά με έργα και με τέτοιου είδους αθλητικές διοργανώσεις που αποδεικνύουν την προσφορά στην κοινωνία αλλά και προάγουν την εξωστρέφεια της πόλης καθώς και σημαντικές αξίες όπως η ευγενής άμιλλα, η ομαδικότητα και η αλληλεγγύη. Η κ. Υδραίου ευχαρίστησε το σύνολο των εκπροσώπων των φορέων, αθλητικών και εθελοντικών συλλόγων για τη συμμετοχή και την βοήθειά τους την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική και πολύτιμη.

Από την πλευρά της η αρμόδια αντιδήμαρχος Χρυσούλα Τόμπρου επεσήμανε ότι για πρώτη φορά συνενώνονται όλες οι συλλογικότητες σε μια κοινή προσπάθεια και έκανε γνωστό ότι τα έσοδα από την διοργάνωση πρόκειται να διατεθούν στο σύλλογο «Φάρος Ζωής». Παράλληλα ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν για την προβολή και την διεξαγωγή των αγώνων και το σύνολο των φορέων και συλλογικοτήτων για τη συμμετοχή τους στις προετοιμασίες και την οργάνωση. Τέλος, κάλεσε τους δημότες για ενεργή συμμετοχή στην διοργάνωση.

Σημειώνεται ότι για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων-συνεργατών του ΣΕΓΑΣ, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις υποδείξεις της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Πληροφορίες για εγγραφές στον διαδικτυακό τόπο: corfumountaintrail.com

 

 

9.10.2020

 

 

Σύμπτυξη κειμέν

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online