Δήμος Ελασσόνας: Αναβαθμίζεται το ιστορικό κέντρο Λιβαδίου

lifespeed.gr


Δήμος Ελασσόνας

 

 

 

Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος η αίτηση χρηματοδότησης που υπέβαλε ο Δήμος Ελασσόνας για το έργο αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου της κοινότητας Λιβαδίου.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, η μελέτη του έργου με τίτλο «Ανάπλαση – ενοποίηση χώρων ενδιαφέροντος του ιστορικού οικισμού Λιβαδίου του Δήμου Ελασσόνας» εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελασσόνας και είναι προϋπολογισμού 562.000,00 ευρώ.

Η πρόταση υποβλήθηκε από το Δήμο Ελασσόνας για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2019-2020» του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το Πράσινο Ταμείο για το ποσό των 337.200,00 ευρώ, ενώ ο Δήμος θα καλύψει από ίδιους πόρους το επιπλέον ποσό που θα προκύψει μετά από ανοιχτό διαγωνισμό.

Το Λιβάδι αποτελεί έναν παραδοσιακό ορεινό οικισμό σε υψόμετρο 1.250 μ. O κεντρικός οδικός άξονας, μετά από αρκετές επιστρώσεις νέων υλικών (χώμα, τσιμέντο και άσφαλτος), σήμερα δίνει την εικόνα ενός αυτοκινητοδρόμου που αποτρέπει όποια εντύπωση παραδοσιακής αισθητικής θα μπορούσε κανείς να αποκομίσει, σύμφωνα με τον Δήμο.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Προγραμματισμού  Δ. Καρανίκας: «Στόχος του έργου είναι η αποκατάσταση του χαρακτήρα του οικισμού μέσω της αναμόρφωσης της εικόνας της κεντρικής οδικής αρτηρίας του Λιβαδίου, η οποία έχει υποστεί σοβαρή υποβάθμιση από τη χρήση του αυτοκινήτου, τις συνθήκες στάθμευσης και την αισθητικά υποδεέστερη ασφαλτόστρωση, η οποία σήμερα παρουσιάζει βλάβες και κακοτεχνίες. Προτείνεται η δημιουργία οδού ήπιας κυκλοφορίας από το σημείο ονόματι «Πεντάστρατο» έως την είσοδο του δημοτικού κτιρίου που στεγάζει τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Λιβαδίου. Η εν λόγω περιοχή παρέμβασης έχει έκταση περίπου 2.200 μ2».

Σχολιάζοντας την έγκριση της μελέτης ο Δήμαρχος Ελασσόνας  Ν. Γάτσας δήλωσε ότι : «Η ανάπλαση του κεντρικού δρόμου του Λιβαδίου αποτελεί ένα μεγάλο έργο ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Δήμου μας. Το Λιβάδι αποτελεί σήμερα το σημαντικότερο προορισμό για τους επισκέπτες της περιοχής, καθώς συνδυάζει την ιστορική-πολιτιστική κληρονομιά με την αγροκτηνοτροφική παράδοση και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Ο κεντρικός δρόμος του Λιβαδίου θα ανακατασκευαστεί και θα αποτελεί κόσμημα για το όμορφο Λιβάδι του Ολύμπου».

 

12.10.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online