Οι μικρόψυχοι της αντιπολίτευσης του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων.

lifespeed.gr


Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων.

 

 

 

 
Σε ολόκληρη τη χώρα έχει υπάρξει ένα πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο λαό της Αρμενίας, για τον πόλεμο στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), τόσο από απλούς πολίτες, όσο και από δήμους της χώρας.
Παρά το γεγονός ότι η επίσημη Ελληνική κυβέρνηση δεν τόλμησε να εκδώσει μια ξεκάθαρη ανακοίνωση στήριξης των Αρμενίων και τήρησε πολιτική των ίσων αποστάσεων, ο κόσμος δεν την ακολούθησε σε αυτή την τακτική. Στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του λαού αυτής της πολύπαθης χώρας. Πρώτη η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης και ακολούθησαν πολλοί δήμοι μεμονωμένα, όπως ο δήμος Πειραιά, Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Νέας Σμύρνης, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Ηρακλείου, Βύρωνα, Ξάνθης, Καβάλας, Βόρειας Κυνουρίας, Καλαμάτας, Λαρισαίων, Σύρου, Αμυναταίου, Λαγκαδά, Ωραιοκάστρου, Νεάπολης – Συκεών, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, ίσως και κάποιων ακόμη που μου διαφεύγουν.
Ορισμένοι δήμοι μάλιστα, ύψωσαν την Αρμενική σημαία, δίπλα στην Ελληνική με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού τους συμβουλίου, όπως ο δήμος Θεσσαλονίκης, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Σερρών, Λαρισαίων, Νεάπολης – Συκεών, Αλεξανδρούπολης.
Γενικά δεν παρατηρήθηκε το φαινόμενο να τεθεί σε δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα συμπαράστασης στον Αρμενικό λαό και να απορριφθεί, εκτός μιας περιπτώσεως, που είναι μια θλιβερή εξαίρεση στον κανόνα της αλληλεγγύης που δείχνει παραδοσιακά ο Ελληνικός λαός στους Αρμένιους αδελφούς.
Πρόκειται για το δήμο Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων, όπου ο δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης, μετά από εισήγηση του Αντιδημάρχου Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρου Ράττη, έθεσε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο προς έγκριση ψήφισμα συμπαράστασης στον Αρμενικό λαό και καταδίκης της επίθεσης που δέχθηκε από το Αζερμπαϊτζάν και δεν έγινε δεκτό από το σώμα.
Έδειξαν μικροψυχία και αρνήθηκαν να συζητηθεί το θέμα, οι επικεφαλής της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα είπε όχι η κυρία Μαρία Πρωτόπαπα επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και ο κύριος Κώστας Λογοθέτης επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Θα είχε αξία να μας ανέπτυσσαν το σκεπτικό αυτής της άρνησης και να ακούγαμε τα επιχειρήματά τους. Εκτός αν ήταν μια προειλημμένη απόφαση από κάποιους άλλους και απλά οι συγκεκριμένοι ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και εκτέλεσαν την εντολή. Δηλαδή, σε περίπτωση που τεθεί τέτοιο θέμα, να ασκήσουν βέτο και να αρνηθούν. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα θέλαμε να μάθουμε ποιοι μπορεί να είναι οι ηθικοί αυτουργοί.
Πάντως, όπως και να έχει το θέμα, μια τέτοια άρνηση, δείχνει μικροψυχία, έλλειψη αλληλεγγύης προς τους λαούς που αδικούνται και μισανθρωπισμό, την ώρα που σκοτώνονται χιλιάδες νέα παιδιά στο μέτωπο και άμαχος πληθυσμός σε κατοικημένες περιοχές, από ένα εχθρό που απειλεί την Ελλάδα, μαζί με τη σύμμαχό του Τουρκία.
Τους συγκεκριμένους πάντως, τους κατέγραψε η ιστορία γι’ αυτή τους τη στάση και τους καταχώρησε σ’ εκείνους, που πήραν εμμέσως πλην σαφώς, το μέρος των δολοφόνων αθώων ψυχών.
 
 Κρικόρ Τζακιτζιάν
 
4.11.2020
 
 
 
 

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online