Εκστρατεία ενημέρωσης για το Alzheimer»

lifespeed.gr


Δήμος Σκύρου

Την Σκύρο επισκέφτηκε ομάδα  εξειδικευμένου προσωπικού του «Καρέλλειου» – Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer & Συναφών Παθήσεων της «Αποστολής».

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Σκύρο πραγματοποίησαν  το Σάββατο 8 Απρίλιου 2017, και ώρα 18:00 μ.μ. ενημερωτική ομιλία στην αίθουσα θεάτρου του Δημοτικού Σχολείου Σκύρου. Συγκεκριμένα, η κα.Αικατερίνη Ευθυμιοπούλου,  Διευθύντρια Καρέλλειου – Πρότυπης Μονάδας Alzheimer παρουσίασε μια σύντομη περιγραφή   των δράσεων αυτής,  στους παρευρισκομένους. Στην συνέχεια, η κα. Ηλιάνα Χρυσικάκου, Ψυχολόγος,  πραγματοποίησε μια σύντομη ομιλία σχετικά με  τη λειτουργία της μνήμης και την άνοια. Την  Κυριακή 9 Απριλίου 2017 απο τις 9:00 π.μ. πραγματοποιήθηκαν δωρεάν τεστ μνήμης σε άτομα ηλικίας  άνω των 60 ετών. Η εν λόγω δράση απεδείχθη σημαντική για τους κατοίκους της Σκύρου καθώς με τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν διεγνώσθη σε πρώιμα στάδια η νόσος Alzheimer σε αρκετά ηλικιωμένα άτομα, τα οποία σε άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσαν να έχουν διαγνωσθεί.

Η συγκεκριμένη δράση, εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της Μονάδας του «Καρέλλειου Ιδρύματος»  για ενημέρωση και πρόληψη όσο το δυνατό περισσότερων συνανθρώπων μας σχετικά με την άνοια, η οποία παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση στις μέρες μας. Η έγκαιρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου είναι μεγάλης σημασίας για τον ασθενή και τους οικείους του γιατί έτσι ξεκινούν έγκαιρα φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές θεραπείες, εκπαιδεύονται  ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους αλλά κυρίως την επιτυχή αύξηση του προσδόκιμου ζωής του ασθενούς.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online