Μήνυμα του Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

lifespeed.gr


Δήμος Διονύσου

 

 

 

«Μπορεί αύριο να συμπληρώνονται 47 ολόκληρα χρόνια από την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, όμως το σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» εξακολουθεί να αντηχεί στα αυτιά μας και να μας εμπνέει, σαν να μην πέρασε μια μέρα…

Το 1973, γενναίοι φοιτητές, νέοι και απλοί πολίτες, αγωνίστηκαν μέσα σε μια δύσκολη εποχή, για τα κοινά ιδεώδη της Δημοκρατίας, την Ελευθερίας, της Ισονομίας, της Παιδείας αλλά και της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Το 2020, οι νέοι μας και όλοι οι ελεύθερα σκεπτόμενοι πολίτες, μέσα σε ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες εξακολουθούν να αγωνίζονται για καλύτερες μέρες, με το δικό τους τρόπο, προσαρμοσμένο στις σημερινές ανάγκες της εποχής.

Φέτος τιμούμε τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου χωρίς μαζικές πορείες και ανοιχτές δημόσιες εκδηλώσεις, λόγω των μέτρων της πανδημίας.

Υποκλινόμαστε όμως στη μνήμη τους, συγκινούμαστε και εμπνεόμαστε από τη θυσία τους.

Το Πολυτεχνείο ζει και είναι εδώ, σηματοδοτώντας την ανάγκη για εθνική ενότητα αλλά και για νέους αγώνες, όποτε οι συνθήκες το απαιτήσουν.

00a1a20.jpg

 

Το Πολυτεχνείο άνοιξε το δρόμο σε νέες ιδέες και διεκδικήσεις. Κι αυτό θα συμβολίζει πάντα. Γι’αυτό η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή…>>

16.11.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online