Νέα πλατεία στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας

lifespeed.gr


Δήμος Κηφισιάς

 

 

 

Ολοκληρώθηκε το έργο της νέας πλατείας στο χαρακτηρισμένο από το σχέδιο πόλης χώρο Ο.Τ. 266 μεταξύ των οδών Αισχύλου- Φιλίππου- Δελβίνου και Αγ Σαράντα στην περιοχή Μορτερό της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ερυθραίας.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος παρακολούθησε στενά την εξέλιξη κι αυτού του έργου στον Δήμο μας. Την επίβλεψη των εργασιών είχε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών  με επιβλέποντες τους μηχανικούς Στάθη Γάσπαρη και Πηνελόπη Χήναρη, με τη συνεργασία και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για την Τεχνική Υπηρεσία, Αρχιτέκτονα-Μηχανικού Αλέξιου Μακρή.

Ο δημόσιος χώρος αναψυχής μελετήθηκε μέσω μιας βιοκλιματικής προσέγγισης με τη χρήση ψυχρών και φυσικών υλικών και την επιλογή φυτών φιλικών προς το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Διαμορφώθηκαν διάδρομοι περιπάτου, ενώ ο κεντρικός χώρος στάσης -ανάπαυσης-παιγνιδιού οργανώνεται με καθιστικά και πέργκολα με αναρριχητικά φυτά. Τη διαμόρφωση συμπληρώνει ο εξοπλισμός του χώρου με ιστούς φωτισμού, κάδους απορριμμάτων και πινακίδες σήμανσης. Έγινε επίσης διαμόρφωση δύο πεζοδρόμων ώστε να έχουν πρόσβαση οι παρόδιες ιδιοκτησίες και να είναι προσιτός από όλες τις ομάδες πληθυσμού.

 

1.12.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 21:44

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online