Συνεργασία δήμου Περιστερίου και ΕΕΑ για τη στήριξη τοπικών επιχειρήσεων

lifespeed.gr


Δήμος Περιστερίου

 

 

 

 

Σε διεύρυνση της συνεργασίας για την ενίσχυση των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών της πόλης, συμφώνησαν ο δήμαρχος Περιστερίου με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Σε συνάντηση του δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη με το αντιπρόεδρο του ΕΕΑ Νίκο Γκέντζελο κατέληξαν ότι είναι αναγκαία η στήριξη και η αναβάθμιση της τοπικής αγοράς, μετά τις επιπτώσεις που έχει υποστεί λόγω των αναγκαστικών περιοριστικών μέτρων για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού.  

Οι δύο πλευρές, αφού συζήτησαν τις δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν εν μέσω πανδημίας για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών της πόλης, συμφώνησαν τους εξής οκτώ βασικούς άξονες:  

1. Δημιουργία δωρεάν e-shop και site από το Ε.Ε.Α. για τους επαγγελματίες του δήμου Περιστερίου.  

2. Δωρεάν παροχή Wifi από το Ε.Ε.Α. για το κέντρο του Δήμου Περιστερίου.  

3. Δωρεάν κατάρτιση δεξιοτήτων για τους επαγγελματίες του δήμου Περιστερίου, μέσω του προγράμματος του Ε.Ε.Α. και της περιφέρειας Αττικής «Προώθηση της Ανάπτυξης των Δεξιοτήτων και της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού στους Τομείς της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης».  

4. Συνεργασία και παροχή μελέτης για τη δημιουργία Τοπικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για περιοχή του δήμου Περιστερίου (City Branding), στα πρότυπα του προγράμματος AGORA ATHENS.  

5. Εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας και ενημέρωσης των τοπικών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών του Δήμου Περιστερίου για επίκαιρα θέματα όπως προγράμματα ΕΣΠΑ/ΟΑΕΔ, Πτωχευτικό Δίκαιο, Ρευστότητα, Σεμινάρια Σύγχρονης Εκπαίδευσης.  

6. Ανταποδοτικές συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΕΕΑ προς τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του Δήμου Περιστερίου (φοροτεχνικοί, δικηγόροι, εργατολόγοι).  

7. Δωρεάν τηλε-εκπαιδεύσεις από εισηγητές ανά κλάδο για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις του δήμου Περιστερίου.  

8. Παρουσία υπηρεσίας ψηφιακού βοηθού για το site του δήμου Περιστερίου.

 

3.12.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 07:28

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online