Έξι στρέμματα στα «Κουντουριώτικα», θα μεταμορφωθούν σε πνεύμονα πρασίνου

lifespeed.gr


Δήμος.Αθηναίων

 

 

 

Μετά από μεγάλη προσπάθεια και  δικαστικές διαμάχες δεκαετιών, ο Δήμος Αθηναίων αναγνωρίστηκε ως ιδιοκτήτης μιας μεγάλης έκτασης στα «Κουντουριώτικα» των Αμπελοκήπων, πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, και πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός ακόμη ελεύθερου χώρου πρασίνου, αναψυχής και αθλητισμού.

Πρόκειται για οικόπεδα του παλαιότερου προσφυγικού συνοικισμού, που ήταν σε καθεστώς αμφισβήτησης από επίδοξους καταπατητές επί περίπου έναν αιώνα.

Με απόφαση του Αρείου Πάγου, ο Δήμος Αθηναίων αναγνωρίστηκε ως ιδιοκτήτης τους και η δημοτική αρχή προχώρησε στην επανάκτησή τους ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την δημιουργία, το επόμενο διάστημα, ενός ακόμα ελεύθερου χώρου για αναψυχή , αθλητισμό και άλλες δραστηριότητες.

Όπως εξηγεί ο Δήμος Αθηναίων, πρόκειται για ένα κομμάτι γης που θα συνδέσει τον εμβληματικό λόφο του Λυκαβηττού -ο οποίος θα αναπλαστεί πλήρως- με τις παρεμβάσεις  που προωθούνται στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης. Δηλαδή με  το πάρκο έκτασης 18 στρεμμάτων, τα οποίο προγραμματίζεται να δημιουργηθεί εκεί που βρίσκεται το  γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, αλλά και με τα Προσφυγικά, τα οποία θα επισκευαστούν και θα αποκατασταθούν οι όψεις αλλά και οι κοινόχρηστοι χώροι τους.

Η  μεγάλη αυτή  έκταση πίσω από το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης», βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκατάλειψης, με εγκαταστάσεις κατεστραμμένες και παραπήγματα σκεπασμένα από σκουπίδια, τα οποία έθεταν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Συνεργεία του Δήμου Αθηναίων πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες μαζικές και μεγάλης κλίμακας εργασίες καθαριότητας-απολύμανσης, κλαδεμάτων, καλλωπισμού του πρασίνου, περίφραξης και σηματοδότησης της περιοχής.

9.jpg

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "Με τις παρεμβάσεις αυτές, ο ευρύτατος αυτός δημοτικός χώρος γίνεται πάλι ασφαλής και καθαρός και μπαίνει στο συνολικό σχεδιασμό αναπλάσεων του Δήμου Αθηναίων, που στοχεύει στη δημιουργία κοινωνικά ωφέλιμων υποδομών οι οποίες θα αλλάξουν  σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της πόλης".

"Οι  παρεμβάσεις  που προγραμματίζονται και στα  Κουντουριώτικα αντικατοπτρίζουν την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, όχι μόνο να προστατεύσει την περιουσία του Δήμου, αλλά και να την αξιοποιήσει με κάθε δυνατό μέσο προς όφελος της κοινωνίας. Απελευθερώνοντας δημόσιους χώρους και δημιουργώντας κοινωνικά ωφέλιμες υποδομές που αναβαθμίζουν τον Πολιτισμό της Καθημερινότητας", όπως αναφέρει ο Δήμος.

5.12.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 10:03

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online