Περιπατητική διαδρομή σχεδιάζει ο Δήμοςστο πάρκο των ανεμόμυλων στο Ακρωτήρι

lifespeed.gr


Δήμος Χανίων.

 

 

 

Στον σχεδιασμό μιας μεγάλης περιπατητικής διαδρομής σε έκταση 270 στρεμμάτων, που εκτείνεται το πάρκο των ανεμόμυλων στην περιοχή Καθιανά Ακρωτηρίου, που επί σειρά ετών δεν έχει αξιοποιηθεί, προχωρά ο δήμος Χανίων.

Η περιπατητική διαδρομή, όπως ενημερώνει, θα αναδεικνύει το φυσικό κάλλος και τη φυσιογνωμία της περιοχής. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί κι ένα μικρό βοτανικό πάρκο που θα “φιλοξενεί” είδη της τοπικής χλωρίδας, ώστε να είναι επισκέψιμο και για εκπαιδευτικούς-περιβαλλοντικούς σκοπούς.

Ήδη για  την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, ώστε η έκταση να επανέλθει στη δικαιοδοσία του Δήμου Χανίων, έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός περιμετρικά του οικοπέδου από τα συνεργεία του Δήμου, ώστε να συνταχθεί η μελέτη για την εκμετάλλευση του χώρου.  Όπως σημειώνει ο Δήμος Χανίων,  είναι σε εξέλιξη η διαδικασία παραχώρησης στον Δήμο Χανίων, από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Χανίων και τη Διεύθυνση Δασών Χανίων.

Την υπό αξιοποίηση έκταση επισκέφθηκε την περασμένη Πέμπτη, ο αντιδήμαρχος Χανίων Στέλιος Μιχαηλάκης, που περιηγήθηκε στον χώρο από τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων Αρωνίου, Μαρία Στρατουδάκη και Κουνουπιδιανών, Μανώλη Τσιτωνάκη.

 

12.12.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 08:29

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online