Μνημόνιο συνεργασίας Δ. Θεσσαλονίκης- Γραφείου Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

lifespeed.gr


Δήμος Θεσσαλονίκης

 

 

 

Την ενδυνάμωση της συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα σε ζητήματα ενταξιακής πολιτικής και προστασίας των προσφύγων προβλέπει σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, που υπογράφηκε χθες.

Το υπέγραψαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα Philippe Leclerc, στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή και του Αντιδημάρχου Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργου Αβαρλή.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας καθορίζει την ενίσχυση της συνεργασίας  μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο πεδίο της ένταξης των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων. Ακόμη, προβλέπει συνέργειες στον τομέα της ανάπτυξης προγραμμάτων και της αναζήτησης χρηματοδοτικών εργαλείων.

“Είμαι σίγουρος ότι η κοινή δράση των φορέων μας θα έχει πολλαπλασιαστικά θετικά αποτελέσματα, ώστε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη στήριξη των ανθρώπων αυτών, που έχουν ως μόνη ελπίδα ένα καλύτερο μέλλον για αυτούς και τα παιδιά τους”, ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Στη στενή συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ αναφέρθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, ενώ για την αποτελεσματικότητα των δράσεων που έχουν αναπτυχθεί μίλησε και ο Αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ακόμη από την πλευρά της Ύπατης Αρμοστείας ο Επικεφαλής του Γραφείου στη Θεσσαλονίκη Luca Curci και η Ειδική Συνεργάτιδα Διαμεσολάβησης Δωροθέα Κοκοζίδου.

 

 

12.12.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 09:01

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online