Υπερψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Διονύσου για το 2021

lifespeed.gr


 Δήμος Διονύσου

 

 

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Διονύσου για το 2021, ισοσκελισμένος στα 57.421.827,47 €, καθώς και το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020.

Για «εφαρμοστικό και ρεαλιστικό Προϋπολογισμό» έκανε λόγο στην αρχική του εισήγηση ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Γιάννης Τσουδερός, εξηγώντας ότι αφενός η Διοίκηση έβαλε κατά την προηγούμενη χρονιά τα θεμέλια για τον εκσυγχρονισμό του Δήμου, επενδύοντας σε ψηφιακές εφαρμογές και παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, ενώ, αφετέρου, όλα όσα προβλέπονται σήμερα (έργα, προμήθειες κλπ) είναι καλά μελετημένα και μπορούν να υλοποιηθούν στο σύνολό τους μέσα στο 2021.

Ακόμη ο κ.Τσουδερός κάλεσε το σύνολο των δημοτικών συμβούλων να παρακολουθούν, να ελέγχουν αλλά και να βοηθούν τη Διοίκηση κατά την εκτέλεση του προϋπολογισμού, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που προέχει είναι να πάμε το Δήμο μπροστά και να μην ανακυκλωνόμαστε σε στείρες αντιπαραθέσεις».

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης στην Ομιλία του για τον Προϋπολογισμό ανέφερε ότι είναι αποτέλεσμα σκληρής και επίπονης δουλειάς και ευχαρίστησε όλους όσους συνεργάστηκαν για τη σύνταξή του, αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη. Επίσης, υπογράμμισε ότι ήρθε έγκαιρα προς συζήτηση και ψήφιση, μετά τη θετική εισήγηση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Ο κ.Καλαφατέλης έκανε ένα απολογισμό της συνολικής κατάστασης του Δήμου, αναφερόμενος στην πανδημία και τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος, ενώ δεν παρέλειψε να απαριθμήσει τα θετικά οικονομικά στοιχεία του Προϋπολογισμού (μείωση ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά 1.000.000 € περίπου, αύξηση εσόδων κατά 300.000 €, αύξηση χρηματικού υπολοίπου κατά 1.500.000 €).  Ακόμη έκανε ειδική μνεία στο προσωπικό του Δήμου Διονύσου, το οποίο ευχαρίστησε γιατί βάζει πλάτη στα δύσκολα, παρά τα προβλήματα υποστελέχωσης, και παρέθεσε τα δεκάδες έργα, χρηματοδοτούμενα ή με ίδιους πόρους, που έχει ξεκινήσει να υλοποιεί ή σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή.

Τέλος ο κ.Καλαφατέλης αποκάλυψε ότι μεταξύ άλλων προσανατολίζεται στην αγορά οικοπέδου στον Άγιο Στέφανο για την κατασκευή Δημοτικού Κολυμβητηρίου, οικοπέδων σε άλλες Δημοτικές Κοινότητες για την κατασκευή αθλητικών χώρων καθώς και στην αξιοποίηση του ΤΥΠΕΤ Αγίου Στεφάνου το οποίο θα μπορούσε να μετατραπεί σε Πολυχώρο Εκδηλώσεων.

 

16.12.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 12:38

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online