Με νέα «έξυπνα» υδρόμετρα αντικαθίστανται όλα τα συμβατικά στο σύνολο του Δήμου

lifespeed.gr


Δήμος Σερρών

 

 

 

«Έξυπνα» υδρόμετρα  θα εγκατασταθούν στο σύνολο του Δήμου Σερρών, οδηγώντας  τόσο τον ίδιο όσο και την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Σερρών (ΔΕΥΑΣ),   στην αιχμή της καινοτομίας, και στην πρωτοπορία σε πανελλαδικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 22.190.000, εντάσσεται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και όπως τονίζεται είναι το μεγαλύτερο που έχει υπογραφεί μέχρι τώρα απ’ όλο το πρόγραμμα.

Η υπογραφή της έγκρισης, έγινε σήμερα από τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και του δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Σερρών, κυρίαρχη παρέμβαση είναι, η αντικατάσταση όλων των παλιών υδρομέτρων στο σύνολο του Δήμου Σερρών με νέα ηλεκτρονικά και «έξυπνα», που θα διαθέτουν τη δυνατότητα μέτρησης από απόσταση. Η ΔΕΥΑΣ πρώτη σε ολόκληρη την Ελλάδα θα προχωρήσει στην καθολική εγκατάσταση νέων σύγχρονης τεχνολογίας υδρομέτρων.

Το συνολικό έργο χρηματοδοτείται κατά 100% από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και χωρίζεται σε τρία υποέργα:

  1. Αντικατάσταση παλαιών υδρομέτρων με νέα, τύπου AMR, εντός νέων φρεατίων και σε νέους συλλέκτες οικοδομών, για τον περιορισμό του μη Τιμολογημένου νερού, στην ΔΕΥΑ Σερρών, προϋπολογισμού 16.417.000,00 €
  2. Ενιαία διαχείριση εξωτερικών υδραγωγείων Τ.Κ. Σκουτάρεως, Κωνσταντινάτου, Αγ. Ελένης και Πεπονιάς, προϋπολογισμού 3.605.000,00 €
  3. Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης της πόλης των Σερρών, προϋπολογισμού 2.170.000,00 €

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά "τα «έξυπνα» υδρόμετρα για το σύνολο του Δήμου Σερρών είναι το πρώτο έργο του είδους που θα υλοποιηθεί σε επίπεδο χώρας και Ευρώπης. Μπορεί να χαρακτηρισθεί ως καινοτόμο και θα λειτουργήσει πιλοτικά για όλη την Ε.Ε".

«Με την καταλυτική βοήθεια του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή», σημείωσε ο κ. Χρυσάφης, «καταφέραμε αυτή τη σημαντική παρέμβαση και προχωράμε στον πλήρη εκσυγχρονισμό του τρόπου μέτρησης της κατανάλωσης του νερού, χρησιμοποιώντας την αιχμή της τεχνολογίας. Δίνουμε στους δημότες τη δυνατότητα να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της σύνδεσής τους και να προσαρμόζουν την κατανάλωσή τους στις πραγματικές τους ανάγκες, βασιζόμενοι σε ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο».

«Σημαντικά θα είναι και τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν και για τη ΔΕΥΑΣ, δίνοντας τη δυνατότητα χρηματοδότησης νέων επενδύσεων αλλά και περαιτέρω αναδιαμόρφωσης της τιμολογιακής της πολιτικής», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Σερρών.

«Τα «έξυπνα» υδρόμετρα, προϋπολογισμού 16.417.000 ευρώ, θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους καταναλωτές, καθιστώντας πλήρως αξιόπιστες και απόλυτα έγκυρες τις μετρήσεις κατανάλωσης νερού. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί περαιτέρω η μείωση του ποσοστού μη ανταποδοτικού νερού», επισήμανε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος.

Συνολικά θα εγκατασταθούν 50.000 «έξυπνα» υδρόμετρα, θα κατασκευασθούν 15.000 νέα φρεάτια και θα τοποθετηθούν 7.000 ηλεκτροβάνες με εξ αποστάσεως λειτουργία.

Πάνω στα νέας τεχνολογίας υδρόμετρα θα μπορούν να «κουμπώσουν» μια σειρά από εφαρμογές της «έξυπνης πόλης», όπως η διαχείριση απορριμμάτων, το ηλεκτρονικό παρκάρισμα κ.α.

Τα άλλα δύο υποέργα αφορούν:

-Την Ενιαία Διαχείριση Νερού σε Σκούταρι-Κωνσταντινάτο- Αγ. Ελένη-Πεπονιά

Με την ενοποίηση του δικτύου ύδρευσης και τη δημιουργία του «πυρήνα» Σκουτάρεως-Κωνσταντινάτου-Αγ. Ελένης-Πεπονιάς, θα επιτευχθεί καλύτερη διαχείριση του υδατικού δυναμικού μειώνοντας, επιπλέον, δραστικά το ενδεχόμενο διακοπής της υδροδότησης.

Η Ενιαία Διαχείριση Νερού θα διασφαλίσει μέσω της κατασκευής αγωγών σύνδεσης, μήκους 26χλμ, των εξωτερικών υδραγωγείων, σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέας κεντρικής δεξαμενής 2.000 κυβικών, την ανόρυξη νέα υδρευτικής γεώτρησης, την αναβάθμιση του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων των υφιστάμενων γεωτρήσεων και την εγκατάσταση συστήματος Τελεελέγχου-Τηλεχειρισμού.

-Νέο δίκτυο ύδρευσης σε περιοχές της πόλης

Με τις αντικαταστάσεις δευτερεύοντος δικτύου ύδρευσης σε τμήματα της πόλης των Σερρών, συνολικού μήκους 31.650 μέτρων, «βρογχοποιείται» το 100% του δικτύου της ΔΕΥΑΣ, εξασφαλίζοντας την καλύτερη διαχείριση του υδατικού δυναμικού, ενώ αντικαθίστανται και τα τελευταία τμήματα του δικτύου με αμίαντο.

Θα κατασκευασθεί, ακόμη, πρωτεύον δίκτυο ύδρευσης, συνολικού μήκους 2.907 μέτρων στην περιοχή των οδών Θεσσαλονίκης-Ραιδεστού-Γ. Παπανδρέου, στην περιοχή Σιγής, επί των οδών Γ. Ρίτσου, Ν. Ζίχνης, Ανθρακοπούλου Σωκράτη, Μαζαράκη Κων. Και Ξενοφώντος Συγγρού και η σύνδεσή του επί της οδού Νικομηδείας καθώς και η κατασκευή μικρών τμημάτων στις οδούς Δυτ. Θράκης και Θεσσαλονίκης με Μαραθώνος.

«Το σύνολο του έργου έχει ένα ισχυρό αποτύπωμα για την ποιότητα ζωής των πολιτών μας και είναι ένα έργο που αφορά και τις επόμενες» κατέληξε ο Δήμαρχος Σερρών  Αλέξανδρος Χρυσάφης.

 

17.12.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 07:36
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « 450 tablets θα διανείμει σε μαθητές ο Δήμος.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online