Σε λειτουργία η ιστοσελίδα για την πολιτιστική Κληρονομιά του Ξηρομέρου

lifespeed.gr


Δήμος Ξηρομέρου

 

 

 

 

 

Σε λειτουργία τέθηκε  η ιστοσελίδα για την πολιτιστική Κληρονομιά του Ξηρομέρου στο διαδίκτυο, η οποία είναι προσβάσιμη στη διεύθυνση https://politismosxiromerou.gr

Η δημιουργία της ιστοσελίδας αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη δράση του προγράμματος «Πολιτιστικά τοπία και συλλογική μνήμη: Πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου».

Η πρόταση για το εν λόγω πρόγραμμα γράφτηκε εθελοντικά τον Μάιο του 2020 από τον Ιστορικό MSc, Αρχειονόμο, Σπύρο Χουλιάρα και κατατέθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού από το ΝΠΔΔ «Πολιτισμός, Περιβάλλον και Αθλητισμός, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια» του Δήμου Ξηρομέρου, στο πλαίσιο δημόσιας πρόσκλησης του Υπουργείου Πολιτισμού για δράσεις που αφορούσαν στη διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας, καθώς και στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε αυτήν. Το πρόγραμμα έλαβε από το Υπουργείο Πολιτισμού επιχορήγηση και τέθηκε υπό την αιγίδα του.

Το 2021 αναμένεται να υλοποιηθεί σειρά δράσεων ανάμεσα στις οποίες ημερίδα, έκθεση φωτογραφίας και εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το βελανιδοδάσος. Σκοπός τους είναι  η ανάδειξη δύο συγκεκριμένων πολιτιστικών τοπίων που βρίσκονται στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, του βελανιδοδάσους Ξηρομέρου και του οικισμού Βαλτί και της ευρύτερης πεδιάδας. Ειδικότερα, επιδιώκεται η ανάδειξη στη δημόσια σφαίρα, μέσω πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων, των φυσικών, ιστορικών και πολιτιστικών αξιών αυτών των τοπίων, καθώς και της συλλογικής μνήμης των ανθρώπων των τοπικών κοινοτήτων που συνδέονται με τα εν λόγω πολιτιστικά τοπία.

Η ιστοσελίδα θα εμπλουτίζεται συνεχώς και για το λόγο αυτό απευθύνεται πρόσκληση προς κάθε ενδιαφερόμενο/η που επιθυμεί να βοηθήσει στο εγχείρημά  για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ξηρομέρου, να επικοινωνήσει με την επιστημονική  ομάδα .

Μετά την υλοποίηση όλων των δράσεων του συγκεκριμένου προγράμματος, η ιστοσελίδα θα αναβαθμιστεί έτσι ώστε να συμπεριλάβει όλα τα μνημεία της πολιτισμικής κληρονομιάς στο Δήμο Ξηρομέρου. Ο επισκέπτης θα έχει πρόσβαση σε πληροφορίες όπως η γεωγραφική θέση του μνημείου, σύντομη ιστορική περιγραφή, καθώς και τον τρόπο που μπορεί να τα επισκεφτεί.

Η ιστοσελίδα μετά την ολοκλήρωσή της θα ενταχθεί στο κεντρικό site του Δήμου Ξηρομέρου..

 25.12.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online