Δράσεις για την Κλιματική Αλλαγή από το Δήμο Καλαμάτας

lifespeed.gr


 Δήμο Καλαμάτας

 

 

 

 

Ένα ακόμη βήμα έγινε από το Δήμο Καλαμάτας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της Κλιματικής Αλλαγής, μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο για την κατάρτιση του Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα .

Το Σχέδιο Δράσης (ΣΔΑΕΚ) είναι πολιτική που προωθείται από το Σύμφωνο των Δημάρχων, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Καλαμάτας και αποσκοπεί στην βασική απογραφή εκπομπών ρύπων, καθώς και στην υποβολή προτάσεων για την ανάληψη Δράσεων που θα προβλέπουν το μετριασμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Τα παραδοτέα του Σχεδίου θα είναι οδηγός για τις επόμενες δράσεις που σχεδιάζονται από το Δήμο και που έχουν ως στόχο το 2030 να υπάρχει μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά 40%. Δράσεις που αφορούν:

  • Την παραγωγή καθαρής ενέργειας μέσω συστημάτων ΑΠΕ
  • Τη μείωση των ενεργειακών καταναλώσεων σε όλα τα δημοτικά κτήρια και τις σχολικές μονάδες, τόσο στον ηλεκτροφωτισμό όσο και στις μονάδες θέρμανσης.
  • Την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και από τις υπηρεσίες του Δήμου, με την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων, μετά την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης, πρόσκληση ΑΤ12
  • Την κατασκευή σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλο το Δήμο, σύμφωνα με την μελέτη που θα προκύψει μετά την εκπόνηση του αντίστοιχου Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ).

 

28.12.2020

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020 20:36

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online