“Πράσινο φως” για την ανάπλαση της Λεωφόρου Πάρνηθος  

lifespeed.gr


Δήμος Αχαρνών

 

 

 

Εγκρίθηκε η ένταξη του έργου Ανάπλασης της Λεωφόρου Πάρνηθος στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου, όπως ενημερώνει ο Δήμος Αχαρνών. Το έργο είχε ενταχθεί στην πρόσκληση του 2019 και το ποσό ένταξής τους είναι ύψους 734.715 ευρώ.  Το συγκεκριμένο ποσό, εξηγεί, είναι το μεγαλύτερο, καθώς τα υπόλοιπα 16 έργα φτάνουν έως τις 330 χιλιάδες. Περιλαμβάνονται δε στον άξονα Προτεραιότητας 1 «Αστική Αναζωογόνηση» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου.

 

Η σχετική προεργασία του Δήμου Αχαρνών είχε γίνει εδώ και ένα περίπου χρόνο, όταν ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός είχε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου  Στάθη Σταθόπουλο. Ο Δήμαρχος, είχε υποβάλλει μια σειρά προτάσεων που αφορούσαν θέματα αστικής αναβάθμισης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν παρεμβάσεις αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων, αισθητικής, λειτουργικής ή ενεργειακής αναβάθμισης, που συμπεριλήφθηκαν στη συγκεκριμένη μελέτη.

Η μελέτη της ανάπλασης προβλέπει παρεμβάσεις στη Λ. Πάρνηθος από το ύψος της Παγκάλου έως το ύψος της Αριστοτέλους με στόχο τη διαμόρφωση ενός πιο φιλικού και λειτουργικού δρόμου μέσα από τον πράσινο σχεδιασμό. Αυτό θα επιτευχθεί με δημιουργία χώρων στάθμευσης, πλακόστρωση των πεζοδρομίων, ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα, κατασκευή παρτεριών, φυτεύσεις δέντρων και θάμνων, εγκατάσταση νέων φωτιστικών κ.α. έτσι θα αναβαθμιστεί η ασφάλεια, η προσβασιμότητα, ενώ θα δοθεί και λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής.

 

«Εργαστήκαμε με προγραμματισμό και καταφέραμε να ενταχθούμε στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου. Με τον τρόπο αυτό θα αντλήσουμε τη χρηματοδότηση για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για την πόλη, όπως είναι η ανάπλαση της Λεωφόρου Πάρνηθος. Μέσα από τέτοια έργα προσπαθούμε διαρκώς να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης μας, να την εκσυγχρονίσουμε, να τη βελτιώσουμε», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός.

 

28.12.2020

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online