Σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σχεδιάζει ο Δήμος Κατερίνη

lifespeed.gr


Δήμος Κατερίνης

 

 

 

Τη χωροθέτηση των πρώτων σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης οχημάτων σε κοινόχρηστους χώρους, καθώς και την προμήθεια αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τις ανάγκες των υπηρεσιών του, σχεδιάζει ο Δήμος Κατερίνης.

Όπως υπενθυμίζει σε σχετική του ανακοίνωση με εγκεκριμένο προϋπολογισμό ύψους 24.800 €, όπως ανακοινώθηκε από το Πράσινο Ταμείο, ο Δήμος  περιλαμβάνεται μεταξύ των προσωρινών δικαιούχων Δήμων στην πρόσκληση χρηματοδότησης που αφορά τα «Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» του προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου».

Ειδικότερα, το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) επικεντρώνεται στη χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων σημείων επαναφόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) κανονικής ή υψηλής ισχύος και αντίστοιχα θέσεων στάθμευσης Η/Ο, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Κατερίνης.

«Η ηλεκτροκίνηση είναι εδώ. Για τον Δήμο Κατερίνης η προώθηση της ηλεκτροκίνησης συνιστά άξονα προτεραιότητας και σηματοδοτεί την είσοδο του δήμου μας σε μία οικονομία πράσινη,  αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον. Στόχος μας η προώθηση αυτού του “πράσινου” μοντέλου για τις υπηρεσιακές ανάγκες μετακίνησης, καθώς  η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον στην κίνηση των οχημάτων και ιδίως αυτών που δραστηριοποιούνται στα κέντρα των πόλεων» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Όπως σημειώνεται, μετά την εξέταση των δικαιολογητικών που θα υποβληθούν, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου του Υ.Π.ΕΝ., θα προχωρήσει στον καθορισμό του Δήμου ως «οριστικού δικαιούχου» και στην αποδέσμευση του τελικού ποσού χρηματοδότησης. Η ολοκλήρωση των σχεδίων και η υποβολή των δικαιολογητικών θα υλοποιηθεί εντός της προθεσμίας των 6 μηνών που προβλέπει η σχετική ΥΑ.

 

5.1.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online