Την αναβάθμιση των παιδικών βιβλιοθηκών προωθεί ο Δήμος Καρδίτσας

lifespeed.gr


Δήμος Καρδίτσας

 

 

 

 


Την αναβάθμιση των παιδικών βιβλιοθηκών προωθεί ο Δήμος Καρδίτσας


Πιστή στη λογική της αναβάθμισης των υπηρεσιών προς τους πολίτες η Δημοτική αρχή Καρδίτσας συνεχίζει να διεκδικεί και να σχεδιάζει, με το ενδιαφέρον της αυτή τη φορά να στρέφεται προς τους μικρούς πολίτες του Δήμου. Στο πλαίσιο αυτό το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου, υπέβαλε  προς έγκριση στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πρόταση με τίτλο «Δαπάνες λειτουργίας Παιδικών Βιβλιοθηκών για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Καρδίτσας».

 
Η πρόταση προϋπολογισμού 105.000 €, αφορά στην ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών στις οκτώ Παιδικές Βιβλιοθήκες που λειτουργούν στην πόλη , με σημαντική απήχηση στον παιδικό πληθυσμό της περιοχής.
 
Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται η πρόσληψη δύο ΠΕ Εκπαιδευτικών, για να καταστεί δυνατή η λειτουργία των βιβλιοθηκών περισσότερες ημέρες την εβδομάδα, οπότε θα υπάρξει αύξηση του εξυπηρετούμενου παιδικού πληθυσμού. Η παροχή των υπηρεσιών τους θα γίνεται με πιο σύγχρονο τρόπο, ακουμπώντας στις σημερινές ανάγκες των παιδιών των οικογενειών τους και παράλληλα θα καταστεί δυνατή η υλοποίηση νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ο προϋπολογισμός της πράξης προβλέπεται να καλύψει εκτός από τη μισθοδοσία των δύο Εκπαιδευτικών πλήρους απασχόλησης για 30 μήνες και τις λειτουργικές δαπάνες που αποτελούν το 15% της μισθοδοσίας, με τη μορφή απλοποιημένου κόστους και αφορούν σε λειτουργικά έξοδα και προμήθεια νέων βιβλίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
 
 
6.1.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online