Σε δημόσια διαβούλευση το επικαιροποιημένοΤΣΔΣΑ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

lifespeed.gr


Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

 

 

 

Σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τέθηκε το επικαιροποιημένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΤΣΔΣΑ) του Δήμου

Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στέρεων Αποβλήτων του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης (vvv.gov.gr)

 προκειμένου όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να ενημερωθούν να μπορέσουν να το μελετήσουν και να καταθέσουν σχετικές παρατηρήσεις ή προτάσεις.

Όπως ενημερώνει σχετικά ο Δήμος, η  επικαιροποίηση του ΤΣΔΣΑ, το οποίο είχε εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο από το 2015 μαζί με τον κανονισμό καθαριότητας της πόλης, είναι πλήρως προσαρμοσμένο με το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων το οποίο ακολουθεί τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκδόθηκαν στις 14 Ιουνίου 2018 με στόχο την ενίσχυση της μείωσης των στερεών αποβλήτων και την εκτροπή από την ταφή.

Ο νέος Εθνικός Σχεδιασμός δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των αστικών αποβλήτων, στη Διαλογή στην Πηγή ενώ τονίζει ιδιαίτερα το ρόλο των δήμων για τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία.

Παράλληλα τονίζει πως ήδη ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ,εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία πολλές από τις πρακτικές που περιγράφονται, όπως η ολοκληρωμένη Διαλογή στην Πηγή έξι ξεχωριστών ρευμάτων οικιακών απορριμμάτων, η επαναχρησιμοποίηση τους με την παραγωγή εδαφοβελτιωτικού υψηλών προδιαγραφών και η πλήρης εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας με τη διάθεση του τελικού προϊόντος στην αγορά, δημιουργώντας έσοδα για το Δήμο.

Επιπλέον σημειώνει, πως το 2020 οι πρακτικές που εφαρμόζονται στο Δήμο είχαν ως αποτέλεσμα να εκτραπεί από την ταφή ποσοστό άνω του 30% των αποβλήτων που συλλέχθηκαν στην πόλη.

Το επικαιροποιημένο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης που τέθηκε σε Δημόσια Διαβούλευση περιγράφει αναλυτικά τον σχεδιασμό του Δήμου για τα επόμενα χρόνια στους τομείς της πρόληψης, της συλλογής, της διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό ποσοστό εκτροπής από την ταφή και η ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση των υλικών.

Οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν να σταλούν (μέσω e-mail) έως και την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

10.1.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online