Διαλέξεις για την Ελληνική Επανάσταση από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Καλαμαριάς...

lifespeed.gr


Δήμος Καλαμαριάς

 

 

 

Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Καλαμαριάς,οργανώνει σειρά διαλέξεων αφιερωμένων στην εθνική παλιγγενεσία με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση κατά του Οθωμανικού ζυγού. Διακεκριμένοι ομιλητές,ΠανεπιστημιακοίΔάσκαλοι,από την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 και κάθε Τετάρτη  στις 19:00 θα αναλύουν όλες τις πτυχές μιας από τις συγκλονιστικότερες και ηρωικότερες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας.

  • Θα προσεγγίσουν και θα αναλύσουν την Ελληνική Επανάσταση στην ιστορική, κοινωνική και οικονομικήτης διάσταση.
  • Θα εμβαθύνουν στο ιδεολογικό και πνευματικό υπόβαθρο, που οδήγησε στην Επανάσταση καθώς και την οργάνωση και μετέπειτα πορεία του νεοσύστατου Κράτους.
  • Θα αξιολογήσουν και θα συνδέσουν τα 200 τελευταία χρόνια του Ελληνικού Κράτους με την πορεία του έθνους μας από τα βάθη της αρχαιότητας, με συνδετικό κρίκο τη Γλώσσα μας και την Παράδοση μας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τη δυνατότητα μέσα από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Καλαμαριάς να συμβάλλουμε στη διάδοση της ιστορικής μνήμης και να εμβαθύνουμε στα γεγονότα εκείνα που οδηγήσαν στην ανεξαρτησία τη χώρας μας, προσφέροντας αυτή τη γνώση στους συμπολίτες μας. Επιπλέον μας γεμίζει αισιοδοξία το γεγονός ότι το διαμάντι του δήμου μας, που είναι το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Καλαμαριάς, προσφέρει τέτοιες δράσεις, διαδικτυακά εν μέσω πανδημίας», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Οι πρώτες πέντε διαλέξεις θα μεταδοθούν livestreaming από το κανάλι του Δήμου στο youtube.

 

24.1.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online