Συσκευές καθαρισμού του εσωτερικού αέρα στις σχολικές μονάδες

lifespeed.gr


Δήμος Πρεσπών

 

 

 


Συσκευές καθαρισμού του εσωτερικού αέρα, που περιορίζουν τη συγκέντρωση αερολύματος με κατάλληλη φίλτρανση, με φίλτρα HEPA,  και άλλες διατάξεις (φίλτρο άνθρακα, ιονιστής, UV), προμηθεύτηκε ο Δήμος Πρεσπών, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει τη λειτουργία των σχολείων, του παιδικού σταθμού και των υπολοίπων δομών της περιοχής.

Οι συσκευές αυτές λειτουργούν συμπληρωματικά με τον φυσικό εξαερισμό που πρέπει να γίνεται τακτικά, αλλά επιτρέπουν, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όλα τα κτίρια των σχολείων στις Πρέσπες είναι ενεργειακά αποδοτικά, να λειτουργούν και με σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Τονίζοντας ότι “είναι η ώρα για ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια για να θωρακίσουμε την περιοχή μας απέναντι στην Πανδημία”, ο Δήμος Πρεσπών ενημερώνει ότι  έχει προμηθευτεί rapid test και ειδικό isobox container για την διεξαγωγή ελέγχων.

Οι έλεγχοι που είναι δωρεάν, γίνονται από το ΠΠΙ Λευκώνα το προσωπικό του οποίου έχει προσφερθεί για τη διενέργεια τους σε όλους μετά από σχετική έγκριση από την 3η ΥΠΕ. Παράλληλα  σημειώνει ότι «είναι σημαντικό όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας εκπαιδευτικοί και μαθητές να ελέγχονται τακτικά έτσι ώστε να ανιχνεύεται και να απομονώνεται έγκαιρα ο ιός ώστε να αποφύγουμε τη διασπορά στην μικρή μας κοινότητα».

Σύμφωνα με τον Δήμο επίσης, το επόμενο διάστημα, σε συνεργασια με τον ΕΟΔΥ θα γίνουν τεστ και σε άλλες κοινότητες του ,  αλλά στην πραγματικότητα αρκεί να κλείσει κάποιος ραντεβού και να πάει στο ΠΠΙ Λευκώνα ανά πάσα στιγμή.

Επισημαίνει τέλος, τη σημασία της τήρησης των αποστάσεων, τη σωστή χρήση της μάσκας, την επιλογή δραστηριοτήτων έξω ή σε καλά αεριζόμενους χώρους και την υγιεινή των χεριών.

 
24.1.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online