Ημερίδα για το διδακτικό βιβλίο στο Ζαγόρι

lifespeed.gr


 

 

 

 

Δήμος Ζαγορίου

 

 

Ημερίδα για την παρουσίαση των πορισμάτων επιστημονικής μελέτης με θέμα «Η ιστορία και η διακίνηση του διδακτικού βιβλίου στο Ζαγόρι. Καταγραφή, ψηφιοποίηση και ανάδειξη της φυσιογνωμίας των συλλογών», θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 22 Απριλίου στις 12.00 στην Πασχάλειο Σχολή, στο Καπέσοβο.

Η μελέτη υλοποιείται μέσω της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή  Γεώργιο Παπαγεωργίου και χρηματοδοτήθηκε από  το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Αντικείμενο της μελέτης αποτέλεσε η καταγραφή και η ψηφιοποίηση (ενδεικτική ή πλήρης) των διδακτικών βιβλίων και των συλλογών που φιλοξενούνται σε βιβλιοθήκες εντός των σχολικών κτηρίων σε χωριά του Δήμου Ζαγορίου, η ανάδειξη της φυσιογνωμίας των βιβλίων και των συλλογών μέσω της κατηγοριοποίησής τους ανά γνωστικό πεδίο καθώς και η δημιουργία ψηφιακής βιβλιοθήκης, που θα φιλοξενείται στο διαδικτυακό τόπο του Δήμου, ώστε το συγκεντρωθέν πλούσιο και ποικίλο υλικό να καταστεί προσβάσιμο μέσω των νέων τεχνολογιών στο κοινό και την ακαδημαϊκή –ερευνητική κοινότητα.

 

 

 

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online