Σε μια εβδομάδα στον Δήμο απομακρύνθηκαν 30.000 κυβικά κομμένα κλαδιά και δέντρα

lifespeed.gr


Δήμος Πεντέλης

 

 

 

 

Ολοκληρώνεται η απομάκρυνση από τους δρόμους του Δήμου Πεντέλης του συνόλου  σχεδόν των κομμένων κλαδιών και δέντρων, που έπεσαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας, σε δρόμους και κατοικίες, ή έκοψαν, κλάδεψαν και απομάκρυναν οι πολίτες μετά τη χιονόπτωση, διαδικασία που συνεχίζεται από την πλευρά τους με αμείωτη ένταση. Επίσης από την προηγούμενη Δευτέρα 22/2 έχει επανέλθει στην κανονικότητα της και η αποκομιδή των απορριμμάτων.

 

Μέσα σε μια εβδομάδα,(από την Παρασκευή 19/2 μέχρι Παρασκευή 26/2), σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου, απομακρύνθηκαν  συνολικά 30.000 περίπου κυβικά κλαδιά και κομμένα δέντρα από τους δρόμους της πόλης, όταν υπό φυσιολογικές συνθήκες η συνολική εβδομαδιαία απομάκρυνση ανέρχεται περίπου σε 1.000 κυβικά κλαδιών. Δηλαδή μέσα σε μια εβδομάδα βγήκε δουλειά ενός και πλέον εξαμήνου.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης συνεχίζεται, καθώς οι πολίτες συνεχίζουν να κλαδεύουν, να καθαρίζουν και να απομακρύνουν τα σπασμένα κλαδιά από τα δέντρα που βρίσκονται στις οικίες τους.

Στην επιχείρηση αποκομιδής και στις τρεις δημοτικές κοινότητες, συμμετείχαν:

Τα 2 φορτηγά με αρπάγη του Δήμου Πεντέλης
3 ιδιωτικά συνεργεία
Ο ΣΠΑΠ και η Περιφέρεια Αττικής με φορτηγό και JCB, από το Σάββατο 20/2 έως και Παρασκευή 26/2, έχοντας απομακρύνει, αλλά και κλαδέψει επικίνδυνα κλαδιά και κομμάτια δένδρων.
ο ΦΟΣΔΑ Στερεάς Ελλάδας που διέθεσε φορτηγό όχημα με αρπάγη στις 23/2 και
ο Δήμος Ραφήνας που διέθεσε αντίστοιχο όχημα την 25/2.

Τα κλαδιά μεταφέρθηκαν στο σταθμό μεταφόρτωσης του Δήμου, όπου και θα τεμαχιστούν, θα θρυμματιστούν από ειδικό κλαδοκόφτη και θα απομακρυνθούν, τις επόμενες ημέρες. Επίσης όλη την προηγούμενη εβδομάδα, συνεργεία του Δήμου και ιδιωτικά κλαδεύουν επικίνδυνα δέντρα.

 

«Μια πρωτοφανής για τα χρονικά της πόλης μας κακοκαιρία, μας ανάγκασε να οργανώσουμε και να υλοποιήσουμε μια πρωτοφανή προσπάθεια για την όσο το δυνατό ταχύτερη απομάκρυνση των  τεράστιων όγκων από κομμένα κλαδιά και δέντρα που ήταν σε όλη της πόλη. Δουλέψαμε γρήγορα και αποτελεσματικά και πετύχαμε να απομακρύνουμε σε λιγότερο από μια εβδομάδα όγκο κλαδιών συντριπτικά πολλαπλάσιο από ότι είναι σε κανονική περίοδο. Τα καταφέραμε με καλό προγραμματισμό και με τη βοήθεια ιδιωτικών συνεργείων και συνεργασιών με φορείς της αυτοδιοίκησης» δήλωσε η δήμαρχος Πεντέλης Δ. Κεχαγιά ευχαριστώντας τους εργαζόμενους του Δήμου και τους φορείς που συνέδραμαν την προσπάθεια.

 

28.2.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online