Αποκατάσταση πλακοστρώσεων στους παραδοσιακούς οικισμούς της Πάρου

lifespeed.gr


Δήμος Πάρου

 

 

 

Στην Πάρο, αποκαθίστανται οι πλακοστρώσεις στους παραδοσιακούς οικισμούς του νησιού, με σκοπό αφενός τη βελτίωση της προσβασιμότητας των πεζών και αφετέρου την αισθητική αναβάθμιση τους.

Τα έργα ύψους περίπου 60.000 ευρώ,  αφορούν ανακατασκευή της πλακόστρωσης σε σημεία που εμφανίζουν εκτεταμένες φθορές, καθώς και κατασκευή ραμπών πεζών σε πεζοδρόμια στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού της Παροικιάς.

Ειδικά για τις πλακοστρώσεις προβλέπονται εργασίες όχι μόνο στην επιφάνεια, αλλά και στην υποδομή, έτσι ώστε το έργο να έχει διάρκεια σε βάθος χρόνου. Συγκεκριμένα, κατά περίπτωση οι εργασίες που πραγματοποιούνται είναι:

–         Αποξήλωση υπάρχουσας πλακόστρωσης

–         Βελτίωση της υπόβασης με ελαφρά οπλισμένο σκυρόδεμα

–         Προσαρμογή της στάθμης των φρεατίων και εσχαρών

–         Διάστρωση νέου δαπέδου από ντόπιες πέτρες

–         Ανακατασκευή αρμολογήματος

Τα έργα πραγματοποιούνται μετά από μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, η οποία θα επιβλέψει και τις εργασίες μέχρι την ολοκλήρωσή τους.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Πάρου  Μάρκος Κωβαίος, «πρόκειται για ακόμα ένα έργο που συμπληρώνει τις παρεμβάσεις που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα για να αναβαθμίσουμε τους οικισμούς μας τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά. Ο γνώμονάς μας είναι διττός: αφενός η βελτίωση της προσβασιμότητας σε όλους, αφετέρου η διατήρηση των παραδοσιακών προτύπων που έχουν καταστήσει το νησί μας ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά δείγματα της Κυκλαδικής αρχιτεκτονικής μέσα στους αιώνες. Συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τις εργασίες, σύμφωνα με το πρόγραμμά μας».

 

2.3.2021

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 08:56
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας προωθείται στην Πάρο

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online