Παραδόθηκε ο Πρότυπος Δημοτικός Λαχανόκηπος Αμαρουσίου

lifespeed.gr


 

 

Δήμος Αμαρουσίου

 

 

 

Παραδόθηκε σήμερα από το δήμο Αμαρουσίου σε ειδική τελετή ο πρώτος Πρότυπος Δημοτικός Λαχανόκηπος Αειφόρου Καλλιέργειας που δημιουργήθηκε στο Κτήμα Καρέλλα, με στόχο να βοηθήσει από τη μία ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και από την άλλη να προωθήσει την αειφόρο ανάπτυξη και τα υγιεινά προϊόντα διατροφής. 

«Ο δήμος Αμαρουσίου από το 2008 είχε έναν αστικό λαχανόκηπο από τον οποίο διαπιστώθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον που είχαν και οι κάτοικοι αλλά και οι παραγωγοί. Εκεί παράγονταν προϊόντα και για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου», εξηγεί ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και προσθέτει ότι «στο πλαίσιο αυτό, στο κτήμα Καρέλλα σε μία μεγάλη έκταση που ανήκει στο δήμο δημιούργησε έναν λαχανόκηπο αλλά με την καινοτόμο διαδικασία του να παράγει βιολογικά προϊόντα». 

Ο δήμος μοίρασε γη στους δικαιούχους, στην οποία θα μπορούν να καλλιεργούν βιολογικά λαχανικά και φρούτα που ως επί το πλείστον θα πηγαίνουν στο τραπέζι τους. Περίπου το 20% των παραγόμενων προϊόντων θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Στο πλευρό τους οι καλλιεργητές θα έχουν γεωπόνους και κηπουρούς που θα τους βοηθούν να αξιοποιούν νέες τεχνολογίες και γνώσεις.  

Ως δικαιούχοι έχουν επιλεγεί οικογένειες μέσα από κοινωνικά κριτήρια αλλά και κριτήρια πολυτεκνίας. «Στόχος είναι να δημιουργηθεί μία κοινωνία πολιτών μέσα στη φύση που εκτός των άλλων θα δημιουργούν υγιεινά προϊόντα για το δικό τους τραπέζι», δηλώνει ο δήμαρχος Αμαρουσίου και προσθέτει ότι «ο δήμος θα προσφέρει στους πολίτες οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για την επιτυχία του εγχειρήματος».

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online