Η δημιουργία Μελισσοκομικού Πάρκου στα σχέδια του Δήμου

lifespeed.gr


Δήμος Καρδίτσας

 

 

 

 

Στην Καρδίτσα, η δημιουργία Μελισσοκομικού Πάρκου στην περιοχή του Καλλιθήρου είναι στους στόχους της δημοτικής Αρχής. Μάλιστα όπως ενημερώνει ο Δήμος, σε συνέχεια σχετικής τηλεδιάσκεψης τον περασμένο Φεβρουάριο και την απόφαση δημιουργίας ενός θεματικού πάρκου για τη μέλισσα, πραγματοποιήθηκε αυτοψία, από αιρετούς και υπηρεσιακά στελέχη καθώς και μέλη του συμβουλευτικού φορέα για την προστασία των μελισσών «SOS BEE»,στην κοινότητα Καλλιθήρου και πιο συγκεκριμένα στο πάρκο που βρίσκεται στα ανατολικά του οικισμού, που απέχει λίγα μόλις μέτρα από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής.

Ο χώρος εμβαδού 14 στρεμμάτων περίπου, χαρακτηρίζεται ιδανικός για τη δημιουργία του μελισσοκομικού πάρκου και η ανάπλασή του σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση και αξιοποίηση του υπαίθριου θεάτρου που υπάρχει στον χώρο, θα αποτελέσουν σημαντικό πόλο έλξης τόσο για τους κατοίκους του Δήμου Καρδίτσας όσο και για τους επισκέπτες από την επικράτεια, καθώς θα αναπτυχθεί μελισσοκομικός, πολιτιστικός και μαθητικός τουρισμός με πολλά οφέλη για την περιοχή.

«Μέσα σε ένα ιδανικό φυσικό περιβάλλον οι επισκέπτες (πολίτες και σχολεία) θα μπορούν  να πληροφορούνται για τη μέλισσα, τα προϊόντα της, τη μελισσοκομία και τα είδη μελιού που παράγονται στην περιοχή. Ακολουθώντας το πέταγμα της μέλισσας θα πληροφορούνται τη σημαντικότητα των επικονιαστών και της μελισσοκομίας από ειδικευμένους επιστήμονες και μελισσοκόμους» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο επισκέπτης της περιοχής εκτός από το θεματικό πάρκο, μπορεί επίσης να επισκεφτεί το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, τους τρεις αρχαιολογικούς χώρους με το αρχαίο κάστρο και τον ΙΝ Αγίου Αθανασίου του 1857 που βρίσκονται στον ομώνυμο λόφο, στην κοινότητα Καλλιθήρου και φυσικά τη λίμνη Ν. Πλαστήρα και το φράγμα της, δεδομένου ότι το Καλλίθηρο βρίσκεται σε κομβικό σημείο, στον οδικό άξονα Καρδίτσας – Καστανιάς – φράγμα λίμνης Ν. Πλαστήρα και μόλις 10 χλμ από την Καρδίτσα.

11.3.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online