Νέα δράση για τη βία κατά γυναικών στα Τρίκαλα

lifespeed.gr


Δήμος Τρικκαίων

 

 

 

 

Διαδικτυακή δράση για τη βία κατά των γυναικών υλοποίησε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Τρικκαίων και το 1ο Εσπερινό Γυμνάσιο Τρικάλων,  με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.  Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την ψυχολόγο του Κωνσταντίνα Μπαλατσούκα και με τη στήριξη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων του.

Στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου  Πέτρος Αυξέντης (κοινωνιολόγος), Ελευθερία Τζιουβάρα (νομικός) και  Χρυσάνθη Τζήκα (κοινωνική λειτουργός), μετά από σχετική πρόσκληση της ψυχολόγου του σχολείου, μίλησαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου για τη δράση και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών.

Επίσης παρουσίασαν τις κοινωνικές, κοινωνιολογικές και νομικές προεκτάσεις του φαινομένου της βίας κατά γυναικών και μίλησαν στους συμμετέχοντες για επίκαιρα ζητήματα σχετικά με τη θέση της γυναικάς στις σύγχρονες κοινωνίες, τις συνέπειες της πανδημίας στην ισότητα των φύλων καθώς και τη γιγάντωση του κινήματος #MeToo στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες. Η συνάντηση συνεχίστηκε με τους/τις συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς να μετέχουν ενεργά στην ανοιχτή συζήτηση που ακολούθησε μετά την ενημέρωση.

Τη διαδικτυακή εκδήλωση, παρακολούθησαν πάνω από 25 ενήλικες μαθητές/τριες των γυμνασιακών και λυκειακών τάξεων του 1ου Εσπερινού Γυμνασίου Τρικάλων, η Διεύθυνση του Σχολείου καθώς και μέλη του Συλλόγου Διδασκόντων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την αμοιβαία έκφραση της βούλησης τόσο της Διεπιστημονικής Ομάδας του Κέντρου όσο και της ψυχολόγου του σχολείου για μελλοντική συνδιοργάνωση και άλλων συναφών δράσεων στη σχολική κοινότητα. Στόχος θα είναι, η δημιουργία ενός ενταξιακού σχολείου, ενεργού προς στην κοινότητα καθώς και την ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας ανοιχτός διάλογος με κύριο θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Τρικκαίων παρέχει δωρεάν υπηρεσίες κοινωνικής, ψυχολογικής, νομικής και εργασιακής συμβουλευτικής σε γυναίκες θύματα κάθε είδους βίας ή πολλαπλών διακρίσεων, στεγάζεται στην πόλη των Τρικάλων, επί της οδού Θεοδοσοπούλου και Τζουμαγιάς ( κτίριο Ε ΚΑΠΗ-έναντι ΔΕΗ) και υλοποιείται στο πλαίσιο της Ενταγμένης Πράξης «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας στη Θεσσαλία/Δήμος Τρικκαίων », με Κωδικό ΟΠΣ 5000586 του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΠ) « Θεσσαλία 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

17.3.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online