Ο δήμος Πειραιά τιμά τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

lifespeed.gr


Δήμος Πειραιά 

 

 

 

Με λαμπρότητα τιμά ο δήμος Πειραιά την εθνική εορτή και την επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, μέσα από σειρά συμβολικών δράσεων τιμής και μνήμης, προσαρμοσμένες στα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, χωρίς την παρουσία κοινού.

Συγκεκριμένα, την παραμονή της επετείου, Τετάρτη 24 Μαρτίου, ο δήμος Πειραιά θα τοποθετήσει μια μεγάλη ελληνική σημαία στην επιφάνεια της θάλασσας, στην Πειραϊκή, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τα 200 χρόνια από την επανάσταση και τις ηρωικές μάχες των Ελλήνων στη θάλασσα.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο της πόλης ντύνεται με τα χρώματα της γαλανόλευκης. Με τη βοήθεια της 3d projection τεχνολογίας η ελληνική σημαία θα κυματίζει στην πρόσοψη του ιστορικού κτηρίου, χαρίζοντας ένα μοναδικό θέαμα.

Την Πέμπτη, 25η Μαρτίου, οι σημαίες και τα λάβαρα της επανάστασης, των φορέων, τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων -που υπό κανονικές συνθήκες θα μετείχαν στην παρέλαση στην πόλη- θα κυματίζουν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε ένα «μωσαϊκό» τιμής και μνήμης των ηρωικών αγώνων για την απελευθέρωση του έθνους.

Παράλληλα, ο δήμος Πειραιά σημαιοστολίζει και φωταγωγεί τοπόσημα της πόλης και μνημεία των Ηρώων του 1821 (‘Αγαλμα Καραϊσκάκη, Κολοκοτρώνη, Νικηταρά κ.τ.λ.) δημόσια κτήρια, πλατείες, καθώς και παραδοσιακά καΐκια στον Όρμο της Αφροδίτης και στο Μικρολίμανο.

Σημειώνεται ότι τις παραπάνω δράσεις θα επενδύσει μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου, στο πνεύμα της εθνικής επετείου.

«Στόχος μας είναι να στείλουμε, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας και αλληλεγγύης στους πολίτες, πως όταν οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι καταφέρνουμε να ξεπερνάμε τις δυσκολίες», αναφέρει σε σχετική δήλωση ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

«Είναι ένα μήνυμα υψηλού συμβολισμού, το οποίο, δύο αιώνες μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Πιστεύω πως ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την εθνική μας επέτειο, αυτή τη δύσκολη συγκυρία, είναι να επιδείξουμε όλοι πνεύμα κοινωνικής συνείδησης και ατομικής ευθύνης, για να βγούμε όσο το δυνατόν αλώβητοι από την υγειονομική κρίση. Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες. Τιμούμε τους προγόνους μας γιατί ενώθηκαν, πάλεψαν όλοι μαζί και κέρδισαν. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους», τονίζει..

24.3.2021

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online