Ηγουμενίτσα: Σύγκρουση μεταξύ δήμου, Κτηματικής Υπηρεσίας και ΟΛΗΓ Α. Ε. για την κατασκευή ποδηλατόδρομου

lifespeed.gr


Δήμος Ηγουμενίτσας

 

 

Η κατασκευή ενός ποδηλατόδρομου στο Δρέπανο από το δήμο Ηγουμενίτσας, «με όλες τις αδειοδοτήσεις» και «πάνω σε έναν νομίμως κατασκευασμένο προ 50ετίας δρόμο» πυροδότησε μια σφοδρή αντιπαράθεση  μεταξύ του δήμου με τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε και την Κτηματική Υπηρεσία Θεσπρωτίας.

Στην υπόθεση ενεπλάκη  και το Κεντρικό Λιμεναρχείο  Ηγουμενίτσας, που κλήθηκε με τη δικαιολογία ότι το δρόμος είναι μη αδειοδοτημένος και σταμάτησε τη συνέχιση του έργου.

Στη διένεξη προστέθηκε και η αμφισβήτηση εκ μέρους της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας και του ΟΛΗΓ Α.Ε. του ιδιοκτησιακού καθεστώτος  του δήμου Ηγουμενίτσας στο Δρέπανο, καθώς και τη δυνατότητα του δήμου να δημοπρατήσει τα καταστήματα ιδιοκτησίας του.

Αποτέλεσμα αυτής της οξείας αντιπαράθεσης ήταν να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας και να καταδικάσει «απερίφραστα τις πράξεις της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας και της Διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε. οι οποίοι με πρόσχημα την μη νομιμότητα του δρόμου Ηγουμενίτσας – Δρεπάνου, ζητούν την αναστολή των εργασιών κατασκευής του ποδηλατοδρόμου προς το Δρέπανο. Ενός έργου που κατασκευάζεται έχοντας όλες τις αδειοδοτήσεις, πάνω σε έναν νομίμως κατασκευασμένο προ 50ετίας δρόμο».

Καταδικάζει επίσης «τις πράξεις της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας και της Διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε. με τις οποίες αμφισβητεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Δρέπανο, καθώς και τη δυνατότητα του Δήμου να δημοπρατήσει τα καταστήματα ιδιοκτησίας του».

Δηλώνει δε ότι ο δήμος θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση του έργου, «το οποίο η τοπική κοινωνία περιμένει με ανυπομονησία και το οποίο θα συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων καθώς και την ασφαλή μετάβαση στην παραλία του Δρεπάνου». Επίσης ότι ο δήμος «θα προχωρήσει στη δημοπράτηση των καταστημάτων ιδιοκτησίας του στο Δρέπανο».

17.4.2021

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Υπαίθρια όργανα γυμναστικής στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Copyright © 2011-2017 lifespeed.gr

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online